A A A K K K

Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці»

Команда Фонду оголосила проведення онлайн-аукціону з приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці». Аукціон заплановано у системі «Прозорро.Продажі» на 14 травня, цінові пропозиції будуть прийматися до 13 травня. Стартова ціна об’єкта приватизації – 7,6 млн грн (без урахування ПДВ).

Об'єкт продажу розташований за адресою: Запорізька обл., м. Запоріжжя, Північне шосе, 25. ЄМК розташований у Вознесенівському районі Запоріжжя, у промисловій зоні міста. 

Основний вид діяльності — технічні випробування та дослідження.

Державне підприємство «Запорізький експертно-технічний центр» було утворене Держнаглядохоронпраці України і з 1997 року забезпечує науково-технічною підтримкою державного нагляду у сфері охорони праці та промислової безпеки, на базі госпрозрахункових підрозділів Центрального територіального управління Державного Комітету з охорони праці.

На підприємстві з 2005 року впроваджена та функціонує система управління якістю, що побудована відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001- 2001.

Унікальність підприємства полягає в тому, що у своєму регіоні Запорізьке ЕТЦ надавало послуги для підприємств промислового виробництва в галузі охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки та отримання дозволу на експлуатацію об’єктів, машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а також здійснювало експертні обстеження (технічне діагностування), неруйнівний контроль, технічний огляд і паспортизація устаткування підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних  об'єктів, будинків, споруд та інженерних комунікацій.

У складі підприємства створено та працює 8 виробничих підрозділів: відділ технічної експертизи та об’єктів котлонагляду, підіймальних споруд та промислового обладнання, лабораторії випробувань та вимірювань будівельних конструкцій, санітарно-промислова лабораторія, а також відділення ЕТЦ.

До складу єдиного майнового комплексу входить 3 одиниці нерухомого майна (адміністративна будівля, площею 2347,9 м², а також 87/10000 та 666/10000 часток нерухомого майна). 

Під нерухомим майном перебуває 2 земельні ділянки площею 2 087 м² та 39 147 м² в Запоріжжі. 

Відомості про транспортні засоби: 6 одиниць транспорту і спецтехніки, зокрема легкові автомобілі та причеп. 

Також у власності підприємства є 527 одиниць рухомого майна, серед якого: обладнання, меблі, інвентар, комп’ютерна та офісна техніка тощо.

Станом на 1 березня поточного року передано в оренду частину нерухомого майна підприємства площею 884,34 м². 

На балансі ДП перебуває майно, що не підлягає приватизації у кількості 43 одиниць серед яких: автомобілі, офісна техніка, спеціальні прилади для вимірювання та інше.

Згідно з умовами продажу, покупець ЄМК протягом шести місяців від дати переходу права власності зобов’язаний забезпечити погашення заборгованості із заробітної плати, перед бюджетом на суму 371,2 тис. гривень та не допустити звільнення працівників приватизованого підприємства з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу.

Долучайтеся до приватизаційних аукціонів – це ваш шанс зробити внесок у розвиток економіки України та підтримку Сил оборони!

Більше інформації про ЄМК шукайте за посиланням — https://bit.ly/3W4VRi0