A A A K K K

Команда ФДМУ зустрілася з представниками Центрального державного агентства нерухомості Нідерландів (RVB)

Команда Фонду держмайна на чолі з Першим заступником Денисом Шугалієм зустрілися із представниками Центрального державного агентства нерухомості Нідерландів (RVB). Головною метою зустрічі став обмін досвідом щодо оренди державного майна та управління нерухомістю.

Представники Фонду ознайомилися з досвідом RVB у сфері обслуговування та управління активами нерухомості. Колеги з Нідерландів поділилися досвідом щодо вирішення ключових завдань, над якими працюють:

  • підвищення ефективності використання урядових приміщень, зберігаючи при цьому якість обслуговування клієнтів;

  • створення перспективного портфеля активів;

  • оптимізація продуктивності;

  • мінімізація витрат.

У ході зустрічі сторони обговорили виклики, які стоять перед Фондом держмайна у сфері управління орендними площами. Зокрема, йшлося про проблемні питання з якими стикається Фонд у цій сфері, та шляхи їх подолання.

Також учасники зустрічі розглянули можливі альтернативні рішення, які могли б покращити менеджмент оренди державного майна. Вивчення міжнародного досвіду може стати потужним інструментом для оптимізації управління державною нерухомістю в Україні.

На завершення зустрічі сторони домовилися про майбутню співпрацю, яка передбачатиме обмін досвідом та роботу над досягненням поставлених цілей.

Довідково. Центральне державне агентство нерухомості займається обслуговуванням та управлінням нерухомістю, зокрема будівлями, природними територіями та сільськогосподарськими угіддями. Агентство є частиною Міністерства внутрішніх справ і відносин з Королівством і є найбільшою організацією у сфері нерухомості в Нідерландах.