A A A K K K

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль взяв участь у панельній дискусії в рамках другого Українського будівельного конгресу

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль виступив на панельній дискусії "Індустріальна відбудова, як важливий драйвер розвитку української економіки", яка відбулася під час другого Українського будівельного конгресу. У своєму виступі він наголосив на важливості співпраці між Фондом держмайна та бізнесом для ефективного використання державних об'єктів та сприяння економічному розвитку країни.

"Фонд державного майна має стати платформою можливостей для бізнесу. Ми закликаємо забудовників, девелоперів, підприємців, ріелторів, дизайнерів та архітекторів розглядати державні об'єкти як потенційні активи для розвитку їхнього бізнесу", – зазначив Віталій Коваль.

Голова ФДМУ повідомив, що наразі у Фонді є більше 1400 об'єктів приватизації та значні площі нерухомості, доступні для оренди. Він підкреслив, що ФДМУ має різноманітні об'єкти, які можуть зацікавити представників малого, середнього та великого бізнесу. Віталій Коваль також навів приклади успішних проєктів, коли державні будівлі чи комплекси після приватизації чи оренди перетворювалися на сучасні об'єкти різного призначення.

Голова ФДМУ закликав бізнес-спільноту брати участь у приватизаційних аукціонах та створювати додану вартість в країні. Він нагадав, що кошти від приватизації спрямовуються до державного бюджету та використовуються на підтримку Сил оборони. Віталій Коваль також запросив представників бізнесу самостійно ініціювати приватизацію. Для цього ФДМУ розробив чітку інструкцію «Як ініціювати приватизацію».

Віталій Коваль висловив сподівання, що Другий Український Будівельний Конгрес сприятиме пошуку ефективних рішень та формуванню нових напрямків розвитку будівельної галузі та економіки країни в цілому.