A A A K K K

До уваги інвесторів: оголошено аукціон з приватизації «Миколаївського державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства»

Команда Фонду оголосила проведення аукціону з приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Миколаївське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство». Торги відбудуться у системі «Прозорро.Продажі» 7 травня, цінові пропозиції приймаються до 6 травня. Стартова ціна — майже 11,4 млн гривень без ПДВ.

Майно розташоване за адресою: Миколаївська область, м. Миколаїв, провулок Кобера, 17. 

Основною спеціалізацією підприємства є виробництво протезно-ортопедичних виробів та ортопедичного взуття для осіб з інвалідністю, що під час війни є дуже актуальним, а саме: системи ортезів на хребет, системи ортезів на верхні кінцівки, системи ортезів на нижні кінцівки, системи протезів верхніх кінцівок, системи протезів нижніх кінцівок, ортопедичне взуття.

Продукція підприємства має попит на ринку, що надало змогу підприємству закінчити 2023 рік з прибутком 163,0 тис. грн і не мати простроченої кредиторської заборгованості.

Саме тому, на покупця об’єкта покладається обов'язок збереження профілю діяльності підприємства протягом 10 років та недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу протягом шести місяців від дати переходу права власності на об'єкт.

До структури підприємства входять: взуттєва дільниця; протезна дільниця та протезно-ортопедичний центр.

До підприємства входить 5 одиниць нерухомого майна загальною площею 2 021,6 м² (будівля, гараж та інші споруди), що надає змогу підприємству здійснювати повний виробничий цикл. Під нерухомим майном комплексу перебуває земельна ділянка загальною площею 2 001 м².  Також у власності ЄМК перебувають 6 одиниць транспортних засобів та 1 571 одиниця іншого рухомого майна, серед якого: обладнання, меблі, інвентар, комп’ютерна та офісна техніка тощо.

Майно підприємства не передавалося в оренду. Також на балансі ЄМК відсутнє майно, що не підлягає приватизації. Захисні споруди цивільного захисту та пам'ятки архітектури на балансі підприємства відсутні.

Об'єкт знаходиться в Інгульському районі Миколаєва. ЄМК має вдале розташування поруч із залізницею, магазинами, банкоматами та медичними центрами. Також об’єкт приватизації має зручну транспортну розв'язку (зупинки громадського транспорту та автомобільний шлях територіального значення Т-1501), що робить його привабливим для потенційних інвесторів.

Довідково. ЄМК ДП «Миколаївського державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства» створене наказом Міністерства соціальної політики України №111 від 18.09.1997 року. Зараз це один з лідерів протезно-ортопедичної галузі в Україні, що використовує новітні технології та матеріали, пропонуючи широкий спектр послуг з протезування, ортопедії та реабілітації.

Придбання об'єктів державного майна відкриває нові можливості: залучення приватного бізнесу до забезпечення потреб населення у протезно-ортопедичних виробах, створення або розширення власного бізнесу, модернізації виробництва, що забезпечить створення нових робочих місць та наповнення державного бюджету.

Більше інформації про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/4bc0PxR