A A A K K K

Віталій Коваль провів зустріч з Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі

Фонд державного майна України продовжує співпрацювати з японськими партнерами задля відновлення та розвитку ключових галузей економіки України. В рамках цієї співпраці відбулася друга зустріч Голови Фонду державного майна України Віталія Коваля з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

Під час заходу сторони обговорили результати нещодавньої поїздки української урядової делегації до Токіо та напрямки співпраці між Україною та Японією в аграрному секторі та енергетиці. 

Віталій Коваль поінформував пана Посла про роботу Фонду в аграрному напрямку та наголосив на важливості допомоги японської сторони, адже багато фермерських господарств постраждали від російської агресії, а 98 тис. га державних земель досі знаходяться на окупованих територіях.

«Ми зацікавлені, аби японські виробники підтримали українських аграріїв технікою. Таким чином витіснивши сільськогосподарські машини країн, які підтримують війну проти України», — зазначив Голова Фонду.

Також під час зустрічі обговорили можливість підтримки «Центренерго», до складу якого входять три ТЕЦ, одна з яких окупована, а дві інші — знищені ракетними ударами. Попри війну, для України важливо зуміти відновити генерацію електроенергії, тому пошук спільних рішень є пріоритетним завданням.