A A A K K K

Історія успіху оренди: Голова ФДМУ Віталій Коваль відвідав одне з релокованих підприємств

Під час робочої поїздки до Черкас очільник Фонду держмайна відвідав одне з релокованих підприємств — донецьку компанію  «KONTINENT GRUPPE». Бізнес розташував свої промислові потужності на занедбаних площах державного підприємства «Машинобудівний завод «Оризон». Оскільки приміщення пустували, з 2012 року розпочато ліквідаційну процедуру в справі про банкрутство. Таке державне підприємство, з його мільйонними боргами та судовими тяжбами  стало справжнім тягарем для країни. Та це не завадило компанії взяти участь в онлайн-аукціоні з оренди держмайна, запропонувати найвищу ставку, перемогти і підписати договір оренди з Фондом держмайна України. 

Сьогодні «KONTINENT GRUPPE» — це величезна виробничо-збутова компанія, що об’єднує сотні співробітників та експортує свою продукцію до європейських країн. Компанія своює виробництво нових товарних напрямів, впроваджує інноваційні технології, удосконалює продукцію.

У планах бізнесу розширення та збільшення промислових потужностей саме на орендованих площах ДП «Машинобудівний завод «Оризон». 

«У пріоритеті держави, зокрема Фонду державного майна сприяння економічному зростанню такого патріотично налаштованого бізнесу. Найцікавіше спостерігати за підприємствами, які під час війни інвестують у державне майно розширюючи власний бізнес, сплачують податки та створюють нові робочі місця. Сьогодні саме такі підприємці основа та майбутнє українського бізнесу», — наголосив Віталій Коваль.

Також у ході робочого відрядження Голова ФДМУ з представниками компанії домовилися про наступні зустрічі на Черкащині, задля відкриття нових виробничих потужностей  «KONTINENT GRUPPE». Відкриття таких об’єктів планується  на площах державного майна.

Довідково. З 1996 по 2014 рік компанія «KONTINENT GRUPPE» знаходилась на сході України та була лідером із виробництва віконних систем, володіючи 30% ринку України з товарообігом 200 млн євро на рік. Налічувала понад 1700 осіб, понад 30 ліній екструзії, 2 алюмінієвих екструзійних преси, плавильний комплекс, лінія порошкового фарбування, великий цех по виробництву вікон  із ПВХ та алюмінію, металообробка, вторинна переробка полімерів та кольорових металів. З 2015 року Компанія продовжує свій розвиток на Черкащині.