A A A K K K

Відбувся брифінг у прес-центрі Запорізької обласної державної адміністрації. Ключова тема обговорень — приватизація

Владислава Панасенко, начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях розповіла про відновлення приватизації у регіоні і результати. Зокрема, у І півріччі поточного року були проведені 7 приватизаційних аукціонів на загальну суму понад 15 млн грн. До приватизації пропонувались різні за вартістю та характеристиками об’єкти – від нежитлових будівель та приміщень до єдиного майнового комплексу державного підприємства «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці». Загалом участь в онлайн-торгах взяли 32 учасники. Пані Владислава подякувала запорізькому бізнесу за активну участь в аукціонах.

Також на брифінгу були презентовані об’єкти, приватизація яких запланована найближчим часом. Так, на 6 серпня призначений аукціон з приватизації державного пакета акцій розміром 97,5458% статутного капіталу АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат». Крім цього, триває підготовка до приватизації державного пакета акцій розміром 100% статутного капіталу АТ «Інститут титану». Це потужна організація, що здатна вирішувати багато складних задач з розроблення технологічних процесів та проектування промислових підприємств.

Начальниця Управління окремо зупинилась на реформі «Земельний Банк», запровадженій Фондом державного майна України. Цей проєкт відкриває можливості орендувати державні землі на відкритих онлайн-аукціонах. Спікерка розповіла про правове підґрунтя впровадження реформи, окреслила механізми проведення відкритих торгів із суборенди земельних ділянок та зазначила, що перші прозорі аукціони – перспектива найближчого часу.

Підсумовуючи Владислава Панасенко підкреслила, що сьогодні Управління продовжує працювати, наповнюючи державний бюджет для підтримки національної економіки та Сил оборони.