A A A K K K

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області РВ ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях оголосило онлайн-аукціон з приватизації державного пакета акцій розміром 97,5458% статутного капіталу акціонерного товариства «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» (в тому числі державний пакет акцій розміром 29,5363 %, щодо якого ухвалено рішення суду про застосування санкції відповідно до Закону України «Про санкції»).

Колись на стратегічному підприємстві виробляли первинний алюміній, який використовувався в машинобудуванні, виробництві літаків та побутової техніки. Однак інвестор, який зайшов на комбінат при приватизації у 2001 році, не виконав взяті на себе зобов’язання. Через що навесні 2015-го, після кількох років судової тяганини, договір купівлі-продажу було розірвано, а пакет акцій розміром 68% повернуто у державну власність, в управління Фонду держмайна. Решта акцій (29,5%), стягнена у 2023 році у дохід держави Вищим антикорупційним судом за позовом Мін'юсту, в управління Фонду надійшла у лютому 2024 року.

Сьогодні внаслідок неефективного управління попередніми приватними власниками підприємство перебуває у важкому фінансово-економічному становищі. Наразі основним джерелом доходу підприємства є передача майна в оренду. Аби припинити накопичування збитків та подальше знищення підприємства, державний пакет акцій товариства «ЗАлК» виставлено на приватизацію.

Новий власник, готовий інвестувати у проєкт, зможе змінити профіль діяльності підприємства– створити на його базі, наприклад, унікальний технопарк чи об’єкт промислового туризму.

Місцезнаходження товариства: 69032, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Південне шосе, 15.

Ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ – 00194122.

Розмір статутного капіталу товариства – 155 682 280,00 грн.

Середньооблікова чисельність працівників станом на 31.03.2024 – 64 особи.

Основний вид діяльності товариства відповідно до Статуту: КВЕД 24.42 – виробництво алюмінію.

Нерухоме майно, що обліковується на балансі акціонерного товариства (будівлі та споруди), розташовані у м. Запоріжжі, Запорізькому районі, у м.Світловодську Кіровоградської області та на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Аукціон призначено на 6 серпня 2024 року.

Прийом пропозицій триває до 5 серпня включно.

Стартова ціна – 151 861 503 грн без ПДВ.

З повною інформацією про об’єкт приватизації можна ознайомитись за посиланням – https://bit.ly/3WnmC10