A A A K K K

Керівник РВ ФДМУ Микола Іщук взяв участь у Zoom конференції «Організаційно-економічні та соціальні складові розвитку підприємництва»

Сьогодні начальник РВ ФДМУ Микола Іщук взяв участь у  ZOOM конференції "Організаційно-економічні та соціальні складові розвитку підприємництва", організованій Львівським національним університетом природокористування.
 
У конференції взяли участь науковці, представники органів державної влади громадські організації, підприємці.
 
Метою заходу стало обговорення проблемних питань та рекомендацій розвитку підприємництва в Україні, задля забезпечення сталого розвитку сільських територій.
 
«Сьогодні постає необхідність реформування ринку державних земель. Ділянки, які мали стати базою для наукових досліджень та селекції, простоювали, науково-виробнича база інститутів та інших дослідних установ занепадала. Через неефективне використання державних земельних ділянок бюджет недоотримував щороку мільярди гривень, що могла принести, наприклад, оренда», – зазначив Микола Іщук.
 
Проєкт «Земельний Банк», покликаний вивести з тіні понад 800 тис. га земельних угідь, які роками незаконно використовувалися, генерували корупцію або просто простоювали. Це дасть чесним орендарям доступ до ринку держземель, де вони зможуть розвивати власні компанії, фермерські господарства та належно обробляти землю. 
 
Вони матимуть мотивацію на це, на відміну від державних розпорядників. Це підтверджує статистика: у 2023 році українські аграрії, за даними Мінагро, зібрали на 3-5% більше врожаю, ніж 2022-го. Держава також готова надавати всебічну підтримку орендарям, стимулюючи їх до зростання.
 
Об'єднання зусиль науковців, підприємців та громадських організацій у сфері агробізнесу може дати потужний розвиток економіки. Це призведе до зростання ВВП, збільшення податкових надходжень, створення нових робочих місць та підвищення рівня життя населення.