A A A K K K

На Львівщині відбувся форум «Шлях гідності: Боротьба за права людини»

Керівник РВ ФДМУ Микола Іщук взяв участь у форумі «Шлях гідності: Боротьба за права людини. У заході також взяли участь в.о. голови Львівської обласної ради, депутати Львівської обласної ради народні депутати України, керівники державних установ, представники міжнародних організацій. 
 
На форумі презентували щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини й громадянина в Україні у 2023 році. 
 
Воєнний стан в Україні значною мірою вплинув на гарантування прав і свобод громадян. Безумовно, у нинішніх складних умовах воєнного стану пріоритетом для України є безпека її громадян та відновлення територіальної цілісності держави. Водночас важливим завданням держави залишається удосконалення діяльності щодо утвердження та забезпечення прав і свобод людини та громадянина.
 
Саме ці завдання є першочерговими, сьогодні вкрай важливими є внутрішня консолідованість, надійна підтримка органів влади, правозахисних національних і міжнародних організацій. Адже ступінь забезпеченості прав і свобод особи є ціннісним орієнтиром, який свідчить про досягнутий рівень демократії держави, ступінь розвиненості суспільства.