A A A K K K

Начальник РВ ФДМУ Микола Іщук взяв участь у заході з нагоди Дня фермера

Начальник РВ ФДМУ Микола Іщук взяв участь у заході з нагоди Дня фермера.
19 червня кожного року Україна відзначає дуже молоде професійне свято – День фермера, започатковане 18 червня 2020 року. Дата святкування обрана на честь дати прийняття Закону про фермерство, що відбулось саме цього дня у 2003 році. 
Метою Дня фермера є привернення уваги українського суспільства до важливості фермерства для процвітання сільського господарства, а отже, для продовольчої безпеки України; подяка фермерам за їхню старанну працю на благо держави.
На заході Микола Іщук розповів про особливості та механізм  оренди державних земель с/г призначення на онлайн-аукціонах. Що це дасть бізнесу та економіці.
Зокрема, зазначив, що Земельний Банк – знищення десятирічних корупційних “сірих” схем із державними сільськогосподарськими землями, виведення з тіні понад 800 тис. га угідь, які незаконно передавалися для обробітку, генерували корупцію чи просто простоювали, перехід ще одного державного сектору в прозоре, конкурентне, відкрите поле через проведення аукціонів оренди в системі Prozorro.Продажі., Орендарі отримають доступ до ринку держземель, зможуть відкривати власні компанії чи невеликі фермерські господарства, належно обробляти землю.
 
До слова, як аргумент: аграрії України 2023 року, за даними Мінагро, зібрали на 3-5% більше врожаю, ніж 2022-го. Тобто в будь-яких умовах вони націлені на результат і держава допоможе їм його досягти.