A A A K K K

Пояснювальна запискадо проекту зміни до Положення  про порядок укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 29.10.2001 № 1977 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  15.11.2001 за № 955/6146

від 26 жовтня 2011 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту зміни до Положення про порядок укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 29.10.2001 № 1977 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.11.2001 за № 955/6146

1. Обґрунтування необхідності внесення зміни до Положення

Відповідно до статті 14 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" професійна підготовка оцінювачів здійснюється навчальними закладами, які уклали угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів з Фондом державного майна України (ФДМУ). ФДМУ спільно з навчальними закладами видає кваліфікаційні свідоцтва оцінювачів.

З метою прийняття рішення ФДМУ про доцільність укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів з навчальним закладом, а також забезпечення належного рівня контролю за їх підготовкою утворюється Комісія з тестування навчальних закладів. Очолює Комісію Голова Комісії-заступник Голови ФДМУ.

Згідно з Указом Президента України від 09.12.2010 № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" з метою усунення дублювання повноважень, підвищення ефективності державного управління здійснюється скорочення чисельності управлінського апарату.

У зв'язку із змінами, що відбулися в структурі ФДМУ, повноваження голови Комісії з тестування навчальних закладів можуть бути покладені не лише на заступника Голови ФДМУ, але й на керівника нижчого рівня.

З огляду на вищезазначене є нагальна потреба внести відповідну зміну до п. 19 Положення про порядок укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів, затвердженого наказом ФДМУ від 29.10.2001 № 1977 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.11.2001 за № 955/6146.

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою внесення відповідної зміни щодо складу Комісії з тестування навчальних закладів є оптимізація діяльності Комісії, підвищення ефективності її роботи, що сприятиме покращенню співробітництва ФДМУ з навчальними закладами в галузі професійної підготовки оцінювачів.

З цією метою підготовлено проект наказу ФДМУ "Про внесення зміни до Положення про порядок укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів".

3. Правові аспекти

Правовою підставою внесення відповідної зміни є Закон України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" та Указ Президента України від 09.12.2010 № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація нормативно-правового акта не потребує додаткових коштів з Державного бюджету України.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект відповідної зміни до Положення про порядок укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів, затвердженого наказом ФДМУ від 29.10.2001 № 1977 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.11.2001 за № 955/6146, потребує погодження з Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва України. Проект відповідної зміни Положення підлягає державній реєстрації в Міністерстві юстиції України.

6.Регіональний аспект

Проект нормативно-правового акта не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

7. Запобігання корупції

У проекті нормативно-правового акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Відповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань проект нормативно-правового акта разом з повідомленням про його оприлюднення та аналізом регуляторного впливу розміщений на офіційному сайті ФДМУ для одержання зауважень і пропозицій.

Таким чином, ФДМУ вжив максимально вичерпних заходів для оприлюднення проекту зазначеного нормативно - правового акта з метою забезпечення широкого громадського обговорення його положень.

9. Позиція соціальних партнерів

Проект наказу ФДМУ "Про внесення зміни до Положення про порядок укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів" не стосується соціально-трудової сфери.

10. Прогноз результатів

Прийняття наказу ФДМУ "Про внесення зміни до Положення про порядок укладання угоди про співробітництво з професійної підготовки оцінювачів" дасть змогу оптимізувати діяльність роботи Комісії з тестування навчальних закладів та підвищити ефективність її роботи.

Прийняття відповідних змін буде сприяти покращенню співробітництва ФДМУ з навчальними закладами в галузі професійної підготовки оцінювачів.

Директор Департаменту оціночної діяльностіМ. Горяйнов