A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України, Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України та Міністерства юстиції України від 21.02.1996 № 199/18/34/4/5»

від 21 листопада 2012 р.

Пояснювальна записка
до проекту наказу «Про визнання таким, що втратив чинність,
наказу Фонду державного майна України, Міністерства
економіки України, Міністерства фінансів України та
Міністерства  юстиції  України від  21.02.1996 № 199/18/34/4/5»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Наказом Фонду державного майна України,  Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України та Міністерства юстиції України від  21 лютого 1996 року № 199/18/34/4/5, який був зареєстрований   в   Міністерстві   юстиції    України   28   лютого  1996 року  за № 100/1125 було  затверджено Типовий договір доручення на здійснення уповноваженою особою функцій з управління акціями, паями, частками господарських товариств, які перебувають у загальнодержавній власності. Вищезазначений наказ було затверджено на виконання пункту 2  постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1995 року № 1056 «Про затвердження Порядку управління акціями, паями, частками господарських товариств які перебувають у загальнодержавній власності», яка втратила чинність.

На сьогодні є чинною постанова Кабінету Міністрів України від 15 травня 2000 № 791. Згідно з пунктом 21 Порядку проведення  конкурсу  з визнання уповноваженої особи на виконання функцій з управління державними корпоративними правами, затвердженого вищезазначеною постановою Кабінету Міністрів України, передбачено затвердити Типовий договір доручення на здійснення уповноваженою особою функцій управління державними корпоративними правами. Типовий договір доручення було затверджено наказом Фонду державного майна України від 7 серпня 2000 року № 1647 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 вересня 2000 року за № 579/4800.

З огляду на вищезазначене, з метою недопущення порушення вимог законодавства з питань державної реєстрації, необхідно визнати таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України, Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України та Міністерства юстиції України від  21 лютого 1996 року № 199/18/34/4/5 «Про затвердження Типового договору доручення на здійснення уповноваженою особою функцій з управління акціями, паями, частками господарських товариств, які перебувають у загальнодержавній власності».

2. Мета і шляхи її досягнення.

Метою прийняття цього наказу є недопущення порушення вимог законодавства з питань державної реєстрації нормативно-правових актів України та усунення дублювання існуючих нормативних актів.

3. Правові аспекти.

У даній сфері правового регулювання діють такі нормативно-правові акти:

Цивільний кодекс України;

Господарський кодекс України;

Закон України «Про акціонерні товариства»;

Закон «Про управління об’єктами державної власності»;

Постанова Кабінету Міністрів України від 15 травня 2000 № 791;

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту цього наказу не потребує фінансування з Державного бюджету України.

5.Позиція заінтересованих органів

Проект наказу буде погоджуватися із Міністерством економічного  розвитку і торгівлі України, Міністерством фінансів України та буде зареєстрований у Міністерстві юстиції України.

6. Регіональний аспект

Проект наказу не стосується регіонального аспекту.

7. Запобігання корупції

У проекті наказу немає правил і процедур що можуть містити ризики корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Проект наказу не потребує проведення консультацій з громадськістю.

9. Оцінка регуляторного впливу

Проект наказу буде погоджуватися з Державною службою  України  з

питань регуляторної політики та підприємництва.

 

Голова Фонду                                                            О. Рябченко

«___»____________2012 р.