A A A K K K

Щодо виконання контрольних функцій ФДМУ у сфері оренди

від 25 квітня 2012 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

Н А К А З

______________                                        Київ                                           №___________

 

 

 

Щодо виконання контрольних
функцій ФДМУ у сфері оренди
 

 

Відповідно до статей 4 і 5 Закону України «Про Фонд державного майна» та статті 32 Закону України «Про оренду державного та комунального майна»,

НАКАЗУЮ:

1. Управлінню з питань управління державним майном та орендних відносин та регіональним відділенням Фонду здійснювати постійний документальний (в частині сплати орендної плати, страхування об’єкта оренди) та періодичний комплексний з оглядом об’єкта оренди (згідно з щорічними планами-графіками) контроль за:

виконанням умов укладених ними договорів оренди цілісних майнових комплексів державних підприємств, їх структурних підрозділів та державного нерухомого майна (будівель, споруд, нежилих приміщень);

використанням переданого в оренду за цими договорами майна за такими напрямами: 

- відповідністю цільового використання цілісного майнового комплексу його призначенню і умовам договору оренди, нерухомого майна  - умовам договору оренди;

- підтриманням майна в робочому стані: знос і відновлення майна,  збереження і втрати/пошкодження майна.

2. Залучати представників відповідних уповноважених органів управління до участі у контрольних оглядах об’єктів оренди: цілісних майнових комплексів – обов’язково, нерухомого майна – у разі потреби.

3. Управлінню з питань управління державним майном та орендних відносин та регіональним відділенням Фонду брати участь разом з відповідними уповноваженими органами управління у здійсненні постійного контролю за поверненням цілісних майнових комплексів державних підприємств, що передавалися ними в оренду, до сфери управління зазначених органів управління після припинення дії договорів оренди.

4. За результатами контрольних заходів складаються акти, які затверджуються керівником відповідного органу-орендодавця або його заступником, який відповідає за питання оренди. Орендодавець протягом місяця після затвердження акта вживає заходи з метою усунення виявлених порушень і недоліків.

5. Управлінню з питань управління державним майном та орендних відносин подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

6. Управлінню взаємодії з Верховною Радою України та комунікаційного забезпечення забезпечити в установленому порядку розміщення цього наказу на веб-сторінці Фонду державного майна України.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду,  який відповідає за питання оренди.

8. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Голова Фонду                                                                О. Рябченко