A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України  "Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна"

від 17 травня 2011 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна"

1. Обґрунтування необхідності прийняття нормативного акта

Проект наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна" розроблено Фондом відповідно до пункту 2 Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.1995 № 786, з урахуванням запланованої втрати чинності спільним наказом Фонду державного майна України, Міністерства фінансів України та Міністерства економіки України від 04.05.2000 № 935/95/31".

2. Мета і шляхи її досягнення

Цей Порядок розроблено з метою визначення процедури погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна за договорами, укладеними державними підприємствами.

Затвердження зазначеного Порядку дозволить забезпечити наступність процедур погодження розрахунків після втрати чинності зазначеним спільним наказом, а також оптимізувати час, необхідний для проведення відповідних процедур, оновити та затвердити єдині форми для здійснення таких розрахунків, визначити і конкретизувати передбачені законодавством обов'язки органів приватизації.

3. Правові аспекти

У даній сфері правових відносин є чинними Закон України "Про оренду державного та комунального майна" та постанова Кабінету Міністрів України від 04.10.1995 № 786 "Про Методику розрахунку і порядок використання плати за оренду державного майна".

Реалізація цього Порядку не потребує внесення змін до чинних актів та розроблення нових правових актів.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація Порядку не потребує додаткових фінансових, матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів

Порядок стосується повноважень Фонду державного майна України, Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства юстиції України.

6. Регіональний аспект

Порядок має загальнодержавний характер.

7. Запобігання корупції

Порядок не містить ризиків вчинення корупційних правопорушень та не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи.

8. Громадське обговорення

Порядок не потребує громадського обговорення.

9. Позиція соціальних партнерів

Порядок не стосується соціально-трудової сфери.

10. Прогноз результатів

Реалізація Порядку дасть змогу визначити процедуру погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна.

Заступник директора Департаменту з питань управління державним майном та орендних відносин Фонду державного майна УкраїниЯ. Усенко

"___" ____________ 2011 р.