A A A K K K

Порядок складання і подання інформації та документів щодо діяльності саморегулівних організацій оцінювачів

від 18 липня 2011 р.

ПРОЕКТ

 ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Фонду державного
майна України
"____" ____________ 20__ №___

Порядок
складання і подання інформації та документів щодо діяльності саморегулівних організацій оцінювачів

І. Загальні положення

1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", Порядку визнання Фондом державного майна України статусу саморегулівної організації оцінювачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.2001 № 1668.

1.2. Цей Порядок визначає перелік документів та інформації, термін і процедуру їх подання до Фонду державного майна України (далі - Уповноважений орган) саморегулівними організаціями оцінювачів (далі - СРО).

1.3. СРО подають Уповноваженому органу документи та інформацію у паперовій та електронній формах. Інформація, що міститься в електронній формі, має відповідати паперовій формі, яка встановлена цим Порядком.

1.4. Документи та інформація у паперовій формі засвідчуються підписом керівника СРО або особи, яка її заміщує та печаткою

1.5. Інформація в електронній формі складається з електронного(них) файлу(ів), структура яких відповідає додаткам до цього Порядку та установлюється наказом Уповноваженого органу.

1.6. Інформація у електронній формі складається шляхом заповнення українською мовою таблиць та форм, передбачених цим Положенням, за допомогою програмних засобів, які забезпечують формування файлів.

1.7. Журнал прийнятої інформації є електронним журналом, що включається до програмно-технічного комплексу прийняття інформації. В програмно-технічному комплексі якому фіксується інформація щодо дати її прийняття до інформаційного масиву даних; присвоєння реєстраційного номера, за яким реєструється надходження інформації; дати початку її перевірки; інформація щодо її остаточного прийняття після перевірки. Уповноважений орган забезпечує СРО програмними засобами необхідними для передачі і прийняття інформації.

1.8. Прийнятою інформацією вважається та інформація, що надана СРО Уповноваженому органу в електронній та паперовій формах у термін та в обсязі, що встановлені цим Порядком.

II. Документи та регулярна інформація, що подаються СРО

2.1. СРО надають Уповноваженому органу щорічно такі документи та інформацію:

загальні відомості про СРО (додаток 1);

перелік фізичних осіб - членів СРО (додаток 2);

довідку про виконання оцінювачами - членами СРО вимог щодо підвищення кваліфікації (додаток 3).

інформацію про рецензування Експертними радами СРО (додаток 4);

довідку про зміни у переліку членів СРО (додаток 5).

2.2. Щорічна інформація складається станом на останнє число останнього місяця звітного періоду.

2.3. Щорічна інформація у паперовій та електронній формах подається у термін до 15 березня, наступного за звітним періодом..

2.4. Щорічна інформація подається разом з супровідним листом СРО, в якому зазначаються найменування СРО, перелік документів та інформації у паперовій та електронній формах.

III. Документи та нерегулярна інформація

3.1. У разі прийняття нової редакції або внесення змін до статутних документів СРО, Положення про порядок внутрішньої сертифікації членів СРО, Положення про Експертну Раду СРО, іншої суттєвої інформації, а також у випадку зміни складу членів СРО та (або) Центральної та регіональних Експертних рад, СРО надають Уповноваженому органу нерегулярну інформацію.

3.2. Датою виникнення нерегулярної інформації вважається дата внесення змін до статутних документів, дата прийняття відповідного рішення про прийняття (виключення) в (з) члени(ів) СРО, зміну (оновлення) процедури внутрішньої сертифікації.

3.3. Нерегулярна інформація у паперовій та електронній формах надається Уповноваженому органу не пізніше ніж у двотижневий термін від дати виникнення нерегулярної інформації.

3.4. У разі прийняття відповідного рішення про прийняття (виключення) в (з) члени(ів) СРО нерегулярна інформація надається у формі довідки про зміни у переліку членів СРО (додаток 5).

Директор Департаменту оціночної діяльностіМ.Горяйнов
Завантажити Додаток