A A A K K K

Про внесення змін до Закону України "Про оренду державного та комунального майна"

від 19 січня 2012 р.

Проект

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України "Про оренду державного та комунального майна"

Верховна Рада України постановляє: I. Внести до Закону України "Про оренду державного та комунального майна" такі зміни:

1. Частину першу статті 10 Закону доповнити новим абзацом такого змісту: "компенсація орендарем втрат орендованого майна в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України".

2. Частину першу статті 23 Закону доповнити новим абзацом другим такого змісту: "На передане в оренду майно не може бути звернено стягнення за зобов’язаннями орендаря чи третіх осіб. Орендар не може розпоряджатися орендованим майном і вчиняти з ним дії, що ведуть до зміни форми власності, без дозволу орендодавця".

У зв’язку з цим абзац другий частини першої статті 23 вважати абзацом третім.

3. Статтю 26 Закону доповнити частиною четвертою такого змісту: "орендодавець має право в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, відмовитися від договору оренди і вимагати повернення орендованого майна, якщо орендар не вносить плату за оренду протягом трьох місяців підряд. У разі відмови орендодавця від договору оренди договір є розірваним з моменту одержання орендарем повідомлення орендодавця про відмову від договору".

4. У частині третьої статті 27:

1) абзац третій після слів "не визначений" доповнити словами: "або зазначений орган чи його правонаступник протягом тридцяти днів не прийняв об'єкт оренди в своє управління,";

2) доповнити частину абзацом четвертим такого змісту "Порядок повернення орендованих цілісних майнових комплексів державних підприємств після припинення або розірвання договору оренди затверджується Кабінетом Міністрів України".

II. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.