A A A K K K

Про внесення змін до Методики оцінки об’єктів оренди

від 7 травня 2012 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від  _______  2012 р. № ____

Київ

Про внесення змін до Методики оцінки об’єктів оренди

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1995 р. № 629 "Про затвердження Методики оцінки вартості об'єктів оренди, Порядку викупу орендарем оборотних матеріальних засобів та Порядку надання в кредит орендареві коштів та цінних паперів" (ЗП України, 1995 р., № 12, ст. 276; Офіційний вісник України, 2003 р., № 1, ст. 23, № 52, ст. 2764; 2008 р., № 45, ст. 1469; 2011 р., № 59, ст. 2372, № 71, ст. 2677) зміни, що додаються.

Прем’єр-міністр України                                                                    М. Азаров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від _______________________ №______

 

ЗМІНИ,
що вносяться до Методики оцінки об’єктів оренди, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1995 р. № 629

1. В абзаці четвертому  пункту 5 слово «визначається» замінити словами «орендодавцем на конкурсних засадах визначається».

2. У пункті 6 :

1) абзац другий доповнити словами «між замовником - органом, визначеним у абзацах другому і третьому статті 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", виконавцем – суб’єктом оціночної діяльності – суб’єктом господарювання та особою-платником – орендарем (потенційним орендарем). У разі якщо пропозиція щодо оренди надходить від орендодавця, він може виступити замовником і платником за договором про проведення оцінки»;

2) в абзаці третьому слово «майна» замінити словами «з урахуванням положень пункту 33 Національного стандарту № 1 «Загальні засади оцінки майна і майнових прав», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р. N 1440 (Офіційний вісник України, 2003 р., № 37, ст. 1995)»;

3) абзац сьомий викласти в такій редакції: «рецензування згідно з законодавством і затвердження акта оцінки цілісного майнового комплексу керівником органу, визначеного в абзацах другому і третьому статті 5 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», або уповноваженою ним особою».

3. У пункті 15 слова «протоколу про результати» замінити словами «органом, визначеним у абзацах другому і третьому статті 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", зведеного акта».

4. Пункт 17 виключити.

5. У пункті 19:

1)    абзац третій і четвертий викласти в такій редакції:

«У разі передачі в оренду нерухомого майна та майна, що не увійшло до статутного капіталу господарських товариств, утворених в процесі приватизації (корпоратизації), незалежна оцінка такого майна проводиться суб’єктом оціночної діяльності – суб’єктом господарювання, відібраним на конкурсних засадах орендодавцем, визначеним в абзацах другому і третьому статті 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна".  Підставою для проведення незалежної оцінки є договір про проведення оцінки, укладений між замовником - органом, визначеним у абзацах другому і третьому статті 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", виконавцем – суб’єктом оціночної діяльності – суб’єктом господарювання та особою-платником – орендарем (потенційним орендарем). У разі якщо пропозиція щодо оренди надходить від орендодавця, він може виступити замовником і платником за договором про проведення оцінки.  

Звіт про оцінку підлягає обов’язковому рецензуванню, що проводиться відповідно до законодавства про оцінку майна та оціночну діяльність, і за наявності позитивного загального висновку рецензента про відповідність такого звіту вимогам нормативно-правових актів з оцінки висновок про вартість майна затверджується керівником органу, визначеного в абзацах другому і третьому статті 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", або уповноваженою ним особою».

2)    абзац п’ятий виключити.

6. У пункті 21:

1) слова «який за дорученням органу, уповноваженого управляти майном, затверджується керівником підприємства-балансоутримувача» виключити;

2) доповнити пункт 21 абзацом другим такого змісту:

«Акт оцінки підлягає обов’язковому рецензуванню відповідно до законодавства і за наявності позитивного загального висновку рецензента про відповідність акта вимогам нормативно-правових актів з оцінки затверджується керівником органу, визначеного в абзацах другому і третьому статті 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", або уповноваженою ним особою.».

7. Пункт 22 виключити.

8. У додатку 1 до Методики слова «посада керівника органу, установи, підприємства-орендодавця» замінити словами «посада керівника органу-орендодавця».

9. У додатку 2 до Методики слова «посада керівника підприємства балансоутримувача» замінити словами «посада керівника органу-орендодавця».