A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Наказу Фонду державного майна України від 27 липня 2000 року №1559."

від 25 квітня 2012 р.

 

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до
Наказу Фонду державного майна України  від 27 липня 2000 року №1559."

 

   1.Обґрунтування необхідності прийняття акта

   Проект акта розроблено у зв'язку і з прийняттям Закону України "Про Фонд державного майна України" та Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки" з метою приведення Наказу Фонду державного майна України від 27 липня 2000 року №1559 «Про організаційні заходи щодо формування Переліку економічної інформації, яка характеризує фінансово-майновий стан підприємств, що підлягають приватизації, з метою визначення способу їх продажу на підставі аналізу попиту потенційних покупців» у відповідність до вимог вказаних законів.

   Проектом акту пропонується:

   Внести зміни до Наказу Фонду державного майна України «Про організаційні заходи щодо формування Переліку економічної інформації, яка характеризує фінансово-майновий стан підприємств, що підлягають приватизації, з метою визначення способу їх продажу на підставі аналізу попиту потенційних покупців» від 27 липня 2000 року №1559.

   Відповідно до статті 5 Закону України "Про Фонд державного майна України" на Фонд держаного майна покладено повноваження щодо прийняття рішень про приватизацію. Крім того, відповідно до пунктів 8 та 11 Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації" від 13 січня 2012 року N4335-VI, з метою здійснення перед приватизаційної підготовки підприємств та вивчення кон’юнктури ринку приватизаційних продажів, попиту на об’єкти приватизації залучення до приватизації інвесторів шляхом підвищення рівня поінформованості потенційних покупців необхідно врахування особливостей фінансово-майнового стану та конкурентоспроможності підприємств, що підлягають приватизації.

   У зв'язку з цим виникла необхідність приведення у відповідність Наказу Фонду державного майна України «Про організаційні заходи щодо формування Переліку економічної інформації, яка характеризує фінансово-майновий стан підприємств, що підлягають приватизації, з метою визначення способу їх продажу на підставі аналізу попиту потенційних покупців» від 27 липня 2000 року №1559.

   2. Мета і шляхи її досягнення

   Метою прийняття проекту наказу є приведення нормативно-правових актів Фонду державного майна України у відповідність з Законами України "Про Фонд державного майна України", "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки".

   3. Правові аспекти

   У даній сфері правового регулювання діють такі нормативно-правові акти:
- Конституція України від 28.06.1996 року.
- Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.
- Цивільний кодекс України від 16.01.2003 р. № 435-IV.
- Закон України "Про Фонд державного майна України" від 09.12.2011 р. № 4107-VI.
- Закон України "Про центральні органи виконавчої влади" від 17 березня 2011 року N 3166-VI.
- Інші нормативно-правові акти.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

   Реалізація проекту акту додаткових витрат Державного бюджету не вимагає.

5. Позиція заінтересованих органів

   Проект акта потребує погодження з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством юстиції України.

6. Регіональний аспект

   Проект акта не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

7. Запобігання корупції

   Проект акту не містить у собі правил та процедур, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

   Проект акта не потребує проведення консультацій з громадськістю.

   9. Позиція соціальних партнерів

   Проект акта не стосується соціально-трудової сфери, тому не потребує погодження з уповноваженими представниками від всеукраїнських профспілок, їх об'єднань та всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців.

   10. Прогноз результатів

   У разі прийняття проекту наказу буде приведено у відповідність нормативно-правові акти Фонду державного майна України у відповідність до Закону України "Про Фонд державного майна України" від 09.12.2011 р. № 4107-VI та Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки".

 

Голова Фонду

О. Рябченко

"___"____________________ 2012 р.