A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок здійснення контролю за виконанням зобов’язань, визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється на підставі рішень Кабінету Міністрів України»

від 25 квітня 2012 р.

                          ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок здійснення контролю за виконанням зобов’язань,  визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється  на підставі рішень Кабінету Міністрів України»

 

   1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

   Відповідно до Закону України від 13 січня 2012 року N 4336-VI «Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки» постанова Кабінету Міністрів України діє до затвердження Кабінетом Міністрів України відповідного акта, передбаченого цим Законом.

   Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок здійснення контролю за виконанням зобов’язань,  визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється  на підставі рішень Кабінету Міністрів України» регулює процедуру проведення контролю за виконанням зобов’язань,  визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється  на підставі рішень Кабінету Міністрів України, організацію та систематизацію його результатів та встановлює єдині вимоги до документального оформлення результатів.

   2. Мета і шляхи її досягнення

   Метою розробки проекту постанови є приведення у відповідність із чинними нормативно-правовими актами України та вдосконалення процедури здійснення контролю за виконанням зобов’язань,  визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється  на підставі рішень Кабінету Міністрів України.

   Шляхами досягнення мети є прийняття постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок здійснення контролю за виконанням зобов’язань,  визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється  на підставі рішень Кабінету Міністрів України» та визнання такою, що втратила чинність, постанова  Кабінету Міністрів України від 12 вересня 1997 р. № 1012 “Про порядок контролю за діяльністю підприємств, приватизація яких здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України”  (Офіційний вісник України, 1997 р., № 38, ст. 5)

   3. Правові аспекти

   Закон України “Про приватизацію державного майна”;

   Цивільний кодекс України;

   Господарський кодекс України;

   інші нормативно-правові акти, які регулюють діяльність у сфері приватизації.

   еалізація акта не потребує внесення змін до чинних актів або визнання актів такими, що втратили чинність, а також не потребує розроблення нових актів.

   4. Фінансово-економічне обґрунтування

   Реалізація проекту не потребує додаткових витрат з державного бюджету, матеріальних та інших витрат.

   5. Позиція заінтересованих органів

   Проект постанови стосується інтересів Мінфіну,  Мінекономрозвитку та Мінюсту.

   6. Регіональний аспект

   Проект постанови не стосується питання розвитку адміністративно-територіальної одиниці і не має впливу на регіональний розвиток.

   7. Запобігання корупції

   У зазначеному акті відсутні правила та процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

   8. Громадське обговорення

   Здійснювалось шляхом розміщення  проекту постанови на сайті Фонду у мережі Інтернет з метою оприлюднення та отримання зауважень і пропозицій.

   9. Позиція соціальних партнерів

   Проект акта не стосується соціально-трудової сфери

   10. Оцінка регуляторного впливу

   У разі прийняття регуляторного акта буде закріплена на законодавчому рівні процедура здійснення контролю за виконанням зобов’язань,  визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється  на підставі рішень Кабінету Міністрів України.

   11. Прогноз результатів

   Прийняття проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок здійснення контролю за виконанням зобов’язань,  визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється  на підставі рішень Кабінету Міністрів України» сприятиме:

   - встановленню процедури здійснення контролю за виконанням зобов’язань визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких здійснюється на підставі рішень Кабінету Міністрів України;

   - підвищенню якості контролю за виконанням зобов’язань, визначених умовами цих договорів купівлі-продажу.

Голова Фонду державного майна України                         О. Рябченко