A A A K K K

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Порядку оскарження результатів перевірки виконання умов договору купівлі-продажу у державному органі приватизації"

від 15 січня 2012 р.

АНАЛІЗ
регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до Порядку оскарження результатів перевірки виконання умов договору купівлі-продажу у державному органі приватизації"

1. Опис проблеми, яку планується розв'язати шляхом державного регулювання.

У зв'язку з підписанням Указу Президента України від 09.12.2010 № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" та прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.2011 № 937 "Про затвердження граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади" виникла необхідність приведення Порядку оскарження результатів перевірки виконання умов договору купівлі-продажу у державному органі приватизації, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 07.04.2005 № 878 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.04.2005 за № 436/10716 у відповідність із вимогами зазначених нормативних актів.

2. Визначення цілей державного регулювання

Метою даного регулювання є приведення Порядку оскарження результатів перевірки виконання умов договору купівлі-продажу у державному органі приватизації у відповідність із вищезазначеними Указом Президента України та постановою Кабінету Міністрів України.

3. Опис альтернатив запропонованого регуляторного акта

Альтернативні способи відсутні через обов'язковість приведення наказу Фонду у відповідність до Указу Президента України від 09.12.2010 № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" та постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.2011 № 937 "Про затвердження граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади".

4. Опис механізмів і заходів для розв'язання проблеми

Внесення змін до Порядку оскарження результатів перевірки виконання умов договору купівлі-продажу у державному органі приватизації.

5. Очікувані результати прийняття акта

Проект змін забезпечить приведення наказу Фонду державного майна України від 07.04.2005 № 878 "Про затвердження Порядку оскарження результатів перевірки виконання умов договору купівлі-продажу об'єкта приватизації у державному органі приватизації", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.04.2005 за № 436/10716 у відповідність до вимог Указу Президента України від 09.12.2010 № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" та постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.2011 № 937 "Про затвердження граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади".

6. Обґрунтування дії строку акта

Строк чинності регуляторного акта не обмежений у часі. Разом з тим, він може змінюватися з урахуванням майбутніх змін до законодавства, що впливає на регуляторний акт.

7. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта

Стосовно регуляторного акта здійснюється базове, повторне та періодичне відстеження в межах строків, установлених Закон України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

8. Відповідність проекту принципам державної регуляторної політики.

Передбачуваність та прозорість проекту забезпечується повнотою розкриття процедури оскарження результатів перевірки виконання умов договору купівлі-продажу у державному органі приватизації. Врахування громадської думки щодо проекту досягається шляхом його розміщення на сайті Фонду у мережі Інтернет з метою оприлюднення та отримання зауважень та пропозицій.

Начальник Управління з питань договірного менеджментуЮ. Нікітін