A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна «Про внесення змін до Переліку документів, які подаються орендодавцеві для укладення договору оренди майна, що належить до державної власності»

від 14 березня 2012 р.

 

                           ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту наказу Фонду державного майна «Про внесення змін до Переліку документів, які подаються орендодавцеві для укладення договору оренди майна, що належить до державної власності»

 

   1.Обґрунтування необхідності прийняття нормативного акта

   У зв’язку з прийняттям Закону України «Про Фонд державного майна України», в якому зокрема зазначено, що Фонд проводить оцінку цілісних майнових комплексів та нерухомого майна або виступає її замовником, відпала потреба в отриманні звіту про оцінку та висновку про вартість майна від орендаря. З метою приведення нормативних актів у відповідність до зазначеного Закону у Фонді державного майна розроблено проект наказу «Про внесення змін до Переліку документів, які подаються орендодавцеві для укладення договору оренди майна, що належить до державної власності».

   2. Мета і шляхи її досягнення

   Проект наказу Фонду державного майна «Про внесення змін до Переліку документів, які подаються орендодавцеві для укладення договору оренди майна, що належить до державної власності» розроблено з метою гармонізації законодавства у сфері оренди державного майна, зокрема передбачається виключити з зазначеного списку такі документи:

   -при поданні документів на оренду цілісного майнового комплексу - звіт про незалежну оцінку основних засобів, нематеріальних активів та оборотних матеріальних засобів;

   -при поданні документів на оренду нерухомого майна - звіт про незалежну оцінку нерухомого та висновок про вартість об'єкта оренди.

   3. Правові аспекти

   У даній сфері суспільних відносин діють Господарський кодекс, Закони України «Про Фонд  державного майна України» та «Про оренду державного та комунального майна».

   Реалізація акта не потребує внесення змін до чинних чи розроблення нових нормативно-правових актів.

   4. Фінансово-економічне обґрунтування

   Реалізація регуляторного акта не потребує додаткових фінансових, матеріальних та інших витрат.

   5. Позиція заінтересованих органів

   Проект акта стосується повноважень Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Антимонопольного комітету України.

   6. Регіональний аспект

   Проект наказу має загальнодержавний характер та не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

   7. Запобігання корупції

   Проект наказу не містить ризиків вчинення корупційних правопорушень та не потребує проведення антикорупційної експертизи.

   8. Громадське обговорення

   Проект наказу було оприлюднено з метою одержання зауважень та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

   9. Позиція соціальних партнерів

   Проект наказу не стосується соціально-трудової сфери та не потребує залучення до його опрацювання уповноважених представників від всеукраїнських профспілок, їх об'єднань та всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців.

   10. Прогноз результатів

   Реалізація наказу дасть змогу зменшити та оптимізувати перелік документів, які подаються орендодавцю першим потенційним орендарем, який виступає з ініціативою щодо оренди певного майна.

 

Заступник Голови Фонду                                                                І. Хотей      

 

 

"___" _________________ 2012 р.