A A A K K K

Голова ФДМУ провів нараду з регіональними відділеннями, ключові меседжі — максимальна синхронізація команди та підвищення фінансових показників

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль провів нараду з керівниками регіональних відділень. Основна тема зустрічі — підсумки першого кварталу роботи регіональних відділень та візія на другий квартал. 

На початку обговорень очільник відомства наголосив: «Ми повинні працювати на одній динамічній швидкості, оскільки економіка України потребує пожвавлення».

У ході наради обговорили надходження від приватизації та оренди. Кожен керівник регіонального відділення доповів про роботу та плани щодо оголошення торгів. 

За результатами січня-березня від приватизації в держбюджет уже надійшло понад 650 млн грн (загалом економічний ефект склав понад 1 млрд гривень). Найдорожчими об’єктами стали Одеський ТВК та Київське протезно-ортопедичне підприємство.

Що стосується оренди держмайна, загалом 208,14 млн грн – надходження коштів до державного бюджету, укладено 362 нових договори оренди держмайна.

Лідерами за кількістю проведених орендних аукціонів: РВ по Львівській, Закарпатській та Волинській; РВ по Полтавській та Сумській; РВ по Київській, Черкаській та Чернігівській; РВ по м. Києву; РВ по Одеській та Миколаївській.

Темами предметних дискусій стали розгляд  великих об’єктів приватизації і терміни підготовки документів РВ, а також можливий попит на активи.

Також Віталій Коваль акцентував, що одним з ключових завдань регіональних відділень є швидка та ефективна підготовка всіх необхідних документів для приватизації. Тож регіональні відділення мають працювати виключно на результат.

«На жаль є й керівники, які відстають від планів. Доручив їм підтягнути «хвости». Не впораються - прийматиму відповідні дисциплінарні рішення. Сьогодні важливо працювати на одній динамічній командній швидкості задля підтримки економіки України», — додав Голова Фонду держмайна.




Окремо обговорили стан підготовки проєкту «Land Bank». Передбачається, що перший пул земель становитиме 110 тис. га. Аукціони оренди проходитимуть на відкритих торгах  на Prozorro.Продажі.

Як підсумок очільник Фонду додав: «Наші плани на цей рік – амбітні і важливо не лише їх досягти, а й перевиконати. Кожен об’єкт в управлінні Фонду зі збиткового та неефективного має стати бюджетонаповнюючим. Адже ми не просто продаємо чи здаємо в оренду квадратні метри. Ми спільно працюємо на Перемогу України»