A A A K K K

Віталій Коваль: Україна має всі передумови стати титановим партнером для всього світу

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль взяв участь у міжнародній конференції TITANIUM Europe 2024, яка проходить в Дубліні, Ірландія. Ця подія зібрала провідних науковців та світових гравців титанової галузі, що працюють в аерокосмічній, медичній та інших важливих сферах.

Представлення України на конференції TITANIUM свідчить про її рішучий намір бути самостійним гравцем на титановому ринку. Для подальшого розвитку галузі необхідні інвестиції, досвід і технології, а важливим кроком на цьому шляху є проведення прозорої та ефективної приватизації державних підприємств титанової індустрії.

«Переконаний, що Україна має всі передумови, щоб стати надійним титановим партнером для всього світу. Ми маємо родовища та первинну переробку, і ФДМУ працює над залученням інвестицій та пошуком різних моделей співпраці з інвесторами для розвитку цієї перспективної галузі», –- зазначив Віталій Коваль.

Україна, яка є одним зі світових лідерів за запасами титанових руд, має значний потенціал у титановій індустрії.

В управлінні ФДМУ перебувають ключові компанії, що займаються видобутком та переробкою титанової сировини: «Запорізький титано-магнієвий комбінат», «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», ТОВ ВСМПО «Титан Україна» та «СУМИХІМПРОМ».

Титанова індустрія є важливою складовою економічної стабільності України. За умови ефективної реалізації потенціалу цієї галузі, наша країна має всі шанси зайняти провідне місце на світовому титановому ринку.