A A A K K K

Голова Фонду Віталій Коваль відвідав завод компанії CRH в Ірландії, яка має представництва в Україні

Голова ФДМУ Віталій Коваль, перебуваючи з робочим візитом в Ірландії, відвідав завод міжнародної групи компаній Cement Roadstone Holding. Міжнародна компанія CRH протягом 25 років веде успішну діяльність в Україні. За цей час CRH інвестувала близько €500 млн у розвиток своїх трьох цементних заводів в Кам'янець-Подільському, Одесі та Миколаєві. Ці інвестиції демонструють стійку прихильність CRH до українського ринку та його потенціалу.

 

Історія CRH – це винятковий приклад того, як колишні державні підприємства можуть перетворитися на потужні міжнародні корпорації. Створена в 1970 році шляхом об'єднання двох державних ірландських компаній – Cement Limited та Roadstone Limited – CRH з часом стала одним зі світових лідерів у виробництві будівельних матеріалів.

Ефективне управління та впровадження інноваційних підходів стали ключовими факторами успіху CRH. Це дозволило компанії перетворитися на публічну компанію, акції якої активно торгуються на трьох світових фондових біржах: Лондонській, Ірландській та Нью-Йоркській. Сьогодні ринкова капіталізація групи сягає понад $50 млрд.

«Команда Фонду прагне залучати в Україну саме таких відповідальних та надійних інвесторів. Це дозволить нам модернізувати державні підприємства, підвищити їх конкурентоздатність та ефективність», –  наголошує Голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

CRH демонструє стійкість, продовжуючи інвестувати в українську економіку та впроваджувати енергоощадні технології на своїх заводах, навіть в умовах війни. Це свідчить про довгострокові плани компанії щодо ведення бізнесу в Україні. Очільник відомства звернув увагу керівництва CRH на об'єкти приватизації, які перебувають в управлінні ФДМУ, зокрема з «браунфілдами», що можуть зацікавити компанію для розширення виробництва.