A A A K K K

Енергобезпека країни: «Центренерго» отримає 1,5 мільярда гривень на відновлення

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль відвідав один з об’єктів «Центренерго», який зазнав руйнувань внаслідок ракетних ударів окупантів. Очільник відомства ознайомився з ходом відновлювальних робіт, на які Уряд виділив 1,5 мільярда гривень.

Ці кошти надійшли з резервного фонду держбюджету та фонду ліквідації наслідків збройної агресії, який поповнюється Фондом державного майна України шляхом продажу санкційних активів. Важливо використовувати їх за критеріями: професійності, прозорості та найменшої ціни, без втрати якості.

«Сьогоднішній виклик – швидко відновити потужності, аби в оселях українців безперебійно було світло. Обговорили конкретні кроки та часові рамки. Розуміємо, що нині йдеться не лише про кіловати, а й про спроможність цілої країни», – зауважив Голова ФДМУ.

Довідково. Публічне акціонерне товариство «Центренерго» перебуває в управлінні Фонду державного майна України. Підприємство є одним з найбільших сучасних в електроенергетичній галузі країни та єдиною в Україні державною енергогенеруючою компанією, що має вагомі конкурентні переваги та значний потенціал розвитку.