A A A K K K

Відкриття інвестиційних горизонтів: потенціал Фонду на бізнес-конференції «Investman Ukraine»

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль взяв участь у форумі «Investman Ukraine». Ця масштабна інвестиційна подія проходить вже втретє. Участь у конференції беруть понад сотні учасників, серед яких: інвестори-бізнесмени, провідні фахівці у галузі інвестицій, юристи, засновники стартапів, експерти й консультанти, які разом працюють над економічною розбудовою країни.

Захід спрямований на забезпечення платформи для розвитку, економічної стабільності та ефективного інвестування.

Під час заходу учасники ознайомилися з основними сферами діяльності Фонду, які охоплюють: приватизацію, оренду, оцінку державного майна, проєкт «Земельний банк» та роботу з санкційним майном. Також Віталій Коваль розповів про те, як приватизовані на аукціонах об'єкти стали успішними бізнесами.

«Ми багато разів чуємо питання про те, чи варто приватизувати активи під час війни. Як Голова Фонду скажу, що точно варто. Ми не маємо права генерувати збитки, адже кошти сьогодні потрібні країні», – зауважив очільник відомства.

Окремо обговорили перспективи титанової галузі. Зокрема ОГКХ, яку ФДМУ планує виставити на приватизацію найближчим часом. Також спілкувалися про розміщення нових логістичних центрів на території індустріальних парків, створених на базі занедбаних промислових зон (браунфілдів).

«Запрошуємо взяти участь в приватизації та оренді державного майна, адже це не лише підтримка ваших інвестицій, це – підтримка країни. Всі кошти виручені від оренди та приватизації напряму спрямовуються до держбюджету і на витрати Сил оборони. Кошти від продажу санкційного майна йдуть у фонд ліквідації наслідків збройної агресії», – наголосив Голова Фонду держмайна.

Довідково. Цьогорічна програма бізнес-конференції «Investman Ukraine» включає кілька майданчиків з ключовими темами для обговорення:

  • реалії, перспективи та тренди 2024-2025 років в інвестиціях;

  • ефективні стратегії, критерії та пріоритети у формуванні інвестиційного портфеля;

  • пітч-деки та презентації проєктів;

  • безпеку інвестицій та диверсифікацію та мінімізацію ризиків та інші.