A A A K K K

ФДМУ успішно розблокував активи заводу «Аерок»: на черзі приватизація

Команда Фонду державного майна України (ФДМУ) завершила процес зняття арештів з корпоративних прав підсанкційного заводу «Аерок», одного з провідних виробників газобетонних виробів в Україні. Це відкриває шлях до приватизації підприємства через онлайн-аукціон.

Станом на сьогодні зняті всі арешти, накладені на корпоративні права підприємства. 100% частки в статутному капіталі товариства зареєстровано за державою в особі ФДМУ. Фінансово-господарська документація підприємства та установчі документи відновлені та підготовлені до проведення процедури приватизації.

ТОВ «Аерок» має виробничі потужності у Київській та Львівській областях. Підприємство було передане в управління ФДМУ рішенням Вищого антикорупційного суду у 2023 році. До того «Аерок» через «Групу ЛСР» (РФ) належав підсанкційному російському олігарху Андрію Молчанову.

Голова ФДМУ Віталій Коваль зазначив: «Всі санкційні об'єкти, які передаються у Фонд держмайна, мають певні обтяження. Тому ми проводимо повний комплекс робіт з очищення таких активів, щоб майбутній власник володів максимально повною інформацією про підприємство та не мав проблем з продовженням його діяльності. На сьогодні «Аерок» — це чистий актив, підготовлений для старту процесу приватизації».

Фонд державного майна активно працює над юридичним очищенням і підготовкою до реалізації санкційних активів, які знаходяться у його управлінні. Наразі у ФДМУ перебувають 753 такі активи, з яких близько 30% знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

«Всі кошти з реалізації санкційних активів направляються у фонд ліквідації наслідків збройної агресії, тобто йдуть на відновлення енергетичної інфраструктури та на відновлення житла наших громадян. Ці гроші потрібні Україні вже зараз, тож ми робимо все можливе для того, аби максимально швидко, прозоро та на конкурентних засадах продати такі активи», — додала заступниця Голови ФДМУ Іванна Смачило.

Нагадаємо, що 21 травня ФДМУ продав перші санкційні активи — квартири колаборанта Сальдо та російського олігарха Шелкова. Вже 31 травня відбудеться онлайн-аукціон з продажу наступного санкційного актива — заводу-виробника упаковки для продуктів м'ясопереробної галузі «ПентоПак». Взяти участь у торгах можна, зареєструвавшись на одному з акредитованих в системі «Прозорро.Продажі» майданчиків.