A A A K K K

Команда Фонду державного майна взяла участь у круглому столі з питань критичних мінералів

Під час Конференції з питань відновлення України (URC2024) відбувся круглий стіл, присвячений потенціалу країни у видобутку та переробці критичних мінералів, зокрема титану. У роботі круглого столу взяли участь Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль, його заступник Оксана Осьмачко та виконуючий обов'язки генерального директора АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Єгор Перелигін.

Україна, яка володіє 20% світових запасів титану, має можливість стати важливим гравцем на глобальному ринку цього стратегічного ресурсу. Видобуток і переробка критичних сировинних матеріалів, таких як титан, природний графіт і літій, є одними з секторів, де Україна має довгострокову конкурентну перевагу завдяки багатим природним ресурсам, логістичній близькості до Європи, розвиненій інфраструктурі та наявним можливостям.

«Інтеграція України у міжнародні ланцюги створення вартості буде представляти WIN-WIN для України та міжнародних партнерів, оскільки це може допомогти диверсифікувати та знизити ризики постачання таких критичних матеріалів для задоволення зростаючого попиту в Європі та у світі», - зазначив під час круглого столу Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Одним з ключових активів у галузі титанової промисловості є АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія", що наразі готується до приватизації в рамках програми "Велика приватизація». Фонд активно працює над залученням інвесторів для розкриття потенціалу компанії та галузі.

Приватизація ОГХК стане кроком до інтеграції України у міжнародні ланцюги створення доданої вартості та відкриє перспективи для сталого розвитку країни та світової економіки, дозволяючи Україні зайняти помітне місце на глобальному ринку критичних мінералів.