A A A K K K

ФДМУ завершив реєстрацію права власності на ТОВ «НК «Альянс-Україна» та готує компанію до продажу

Фонд державного майна України завершив процес реєстрації права власності держави на 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна». Відповідна інформація опублікована у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Наступним кроком Фонду є підготовка націоналізованого нафтотрейдера, активи якого оцінюються у понад 450 млн грн, до продажу. 

ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна» надійшла до Фонду держмайна після відповідного рішення Вищого антикорупційного суду України у квітні цього року. Тим самим рішенням ФДМУ отримав 49% у ТОВ «Альянс Холдинг», 51% якої володіє компанія Shell. Наразі команда Фонду працює над очищенням націоналізованої частки ТОВ «Альянс Холдинг» та реєстрацією права власності за державою.

ФДМУ є уповноваженим органом з управління націоналізованими активами. Під його управлінням перебуває 788 активів 49 підсанкційних груп та осіб. Фонд активно працює над реалізацією такого майна, спрямовуючи отримані кошти до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ, з якого фінансуються проєкти відновлення.

Серед успішних прикладів реалізації націоналізованого майна – продаж житла російського олігарха Шелкова та українського колаборанта Сальдо в Одесі за майже 7 млн грн, а також націоналізованого заводу «ПентоПак» за 103,1 млн гривень.

На черзі підготовка до продажу наступного пулу санкційного майна, серед якого активи ТОВ «ІС «ЛИБІДЬ» (більш відомий як ТРЦ «Ocean Plaza»), ТОВ «Аерок», ТОВ «Демурінський ГЗК», ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» та інші.