A A A K K K

Фонд держмайна шукає інвестора для Дніпропетровського протезно-ортопедичного підприємства

Фонд державного майна України виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс КП «Дніпропетровське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство». Аукціон відбудеться 10 липня 2024 року в системі «Прозорро.Продажі». Стартова ціна лоту складає 114,9 млн грн. Головна вимога до покупця — збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років.

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль зазначив:

«Приватизація державних протезних підприємств сьогодні — необхідний крок для забезпечення в достатній кількості виробництва якісних протезів всередині країни. За останні 5 років частка державних компаній у виробництві протезів зменшилася з 32% до 14% — виробництва не витримують конкуренції із приватним бізнесом. Приватизація дозволить таким підприємствам отримати інвестиції і технології, ефективніше використовувати наявні активи та збільшити обсяги виробництва продукції».

Ключові умови приватизації включають збереження профілю діяльності підприємства протягом 10 років та заборону на звільнення працівників протягом 6 місяців. Це забезпечить баланс між залученням інвестицій та збереженням соціальних гарантій підприємства.

Детальна інформація про об'єкт та умови аукціону доступна за посиланням: http://surl.li/vdrwxi

Нагадаємо, протезування в Україні є безоплатним і включає виготовлення протеза, його технічне обслуговування, ремонт і заміну впродовж життя. При цьому держава покриває витрати на протези як державних, так і приватних виробників. У Державному бюджеті України 2024 року закладено понад 4,5 млрд грн на забезпечення громадян допоміжними засобами реабілітації, що майже вдвічі більше, ніж торік (2,7 млрд грн). Окрім того, держава зберігає за собою функції сертифікації та контролю за ринком виготовлення протезів, а також може встановити регуляторні механізми для контролю цін.