A A A K K K

Підсумки тижня: команда ФДМУ провела 10 успішних аукціонів на 148,5 млн гривень

З 24-28 червня Фонд державного майна України провів 10 успішних аукціонів на суму 148,5 млн гривень. Середнє зростання вартості об’єктів становить 4,9 рази. Загалом у торгах взяли участь 65 учасників. 

Найдорожчим лотом тижня став ЄМК ДП «Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». За право власності на актив змагалися 17 учасників, а зростання вартості відбулося зі стартових — 3,5 млн гривень до фінальних — 65 млн гривень. Тобто у понад 17 разів.

Не плануємо зупинятися на досягнутому і будемо продовжувати наповнювати державний бюджет. На наступний тиждень заплановане проведення 17 онлайн-аукціонів. Серед найцікавіших пропозицій:

ЄМК ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів». Діюче підприємство, основний вид діяльності якого – виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості. До складу єдиного майнового комплексу входять 129 одиниць нерухомого майна, серед них: елеватори, cклади, водонапірні вежі, адмінбудівля та будівлі для господарської діяльності. Також до складу об’єкта входять 24 одиниці транспорту та спецтехніки, зокрема: вантажні автомобілі, трактори, тепловози, причепи, автобус та пожежна машина.
Стартова ціна — 108,7 млн гривень, дата проведення аукціону 1 липня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3zndMao

ЄМК ДП «Бджільнянський спиртовий завод». Об’єкт  має перспективне місце розташування поруч з автомобільними шляхами територіального (Т-0224) та регіонального значення (Р-54), що забезпечує зручне транспортне сполучення.  Державне підприємство, спеціалізується на виробництві інших основних органічних хімічних речовин, загальною площею 11 570,60 м². До ЄМК входять 99 зареєстрованих одиниць нерухомого майна, 23 одиниці транспорту і спецтехніки та 727 одиниць рухомого майна. Комплекс розташований на земельній ділянці  площею 38,0140 га.
Стартова ціна — 34,2 млн гривень, дата проведення аукціону 2 липня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3RKrJW0

ЄМК ДП «Державний проектний інститут «ДІПРОВЕРФ», що у Києві. Основним видом діяльності підприємства є діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Об’єкт включає 18 зареєстрованих одиниць нерухомого майна та інфраструктури, серед них: виробничі, інженерні, та інші господарські споруди. Також є 4 транспортних засоби.
Стартова ціна — 15 млн гривень, дата проведення аукціону 4 липня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3W2XMTC  

Будівлі та споруди на Чернігівщині. До складу об’єкта приватизації входять: цех переробки деревини, навіс для транспорту, двоповерхова вставка, пилорамний цех, контора, прохідна, під'їзні колії, асфальтобетонне покриття тощо. Загальна площа всієї нерухомості становить 5 375,4  м².
Стартова ціна — 7,3 млн гривень, дата проведення аукціону 4 липня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/4cjf18V

ЄМК ДП «Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». До складу об’єкта приватизації входить адміністративний корпус загальною площею 1 880,6 м². Також у складі активу є 553 одиниці рухомого майна, зокрема обладнання, меблі, інвентар тощо та 5 одиниць автотранспортних засобів.
Стартова ціна — 1,4 млн гривень, дата проведення аукціону 4 липня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/4ezTH0y

Якщо серед об’єктів, які розміщені на наших ресурсах — https://privatization.gov.ua/ та телеграм-каналі Приватизація в Україні ви не знайшли той, який підійде для реалізації вашого бізнесу. Ініціювати приватизації можна самостійно, достатньо виконати кілька простих кроків. Покрокова інструкція за посиланням — https://privatization.gov.ua/yak-kupyty-ob-yekt/.