A A A K K K

Успішні історії приватизації: Марилівське місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт»

Марилівський спиртзавод, розташований у Тернопільській області, є прикладом успішного розвитку підприємства після його приватизації. За підсумками минулого року підприємство перерахувало до державного бюджету майже 2,4 млн грн податків. Чисельність працівників на кінець року становила 98 осіб. 

На момент приватизації, підприємство мало 54,3 млн грн боргів. До них входили заборгованості із заробітної плати, перед бюджетами (у тому числі штрафних санкцій) та з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, простроченої кредиторської заборгованості. Новий власник погасив борги приватизованого підприємства.

Завдяки значним інвестиціям та впровадженню сучасних методів управління, завод не лише зберіг свої позиції на ринку, але й значно розширив виробництво та асортимент продукції. Марилівський спиртзавод розпочав перероблення кукурудзи на біоетанол та DDGS (добавка для кормів тваринництва), що стало новим етапом розвитку підприємства. Завод використовує гнучку систему використання сировини, що значно знижує собівартість продукції. Завдяки цій технології з 2,5 тонни кукурудзи отримують 1 кубометр біоетанолу та 0,8 тонни DDGS.

Інноваційний підхід та технологічна гнучкість дозволяють Марилівському біоетанольному заводу успішно функціонувати, пропонуючи вигідні умови співпраці та роблячи значний внесок у розвиток української біоетанольної галузі.

«Держава, бізнес та суспільство – всі ми маємо об`єднати зусилля для перемоги у цій війні. Приватизація – це один із способів згуртуватись та спільно працювати на благо нашої країни. Кожен проданий актив – це крок до нашої перемоги та кращого майбутнього», – наголошує Голова Фонду Віталій Коваль.

Нагадаємо, що у 2022 році Марилівський спиртзавод продали на повторному онлайн-аукціоні за 150 млн гривень. Стартова ціна лота становила 54,3 млн гривень. Таким чином, ціна зросла у 2,76 раза. Цей спиртовий завод увійшов у десятку найдорожчих об`єктів, проданих ФДМУ у 2022 році.

Марилівське МПД – підприємство, що прагне до постійного вдосконалення та динамічного розвитку. Фахівці заводу невпинно працюють над удосконаленням технологічних процесів, прагнучи досягти найвищих стандартів якості продукції. 

Відстежувати цікаві пропозиції приватизації можна онлайн, на наших ресурсах — https://privatization.gov.ua/ та сторінках у  Telegram і Viber.