A A A K K K

Підсумки тижня: команда ФДМУ провела 8 успішних аукціонів на 181, 5 млн гривень

З 1-5 липня Фонд державного майна України провів 8 успішних аукціонів на суму 181, 5  млн гривень. Середнє зростання вартості об’єктів становить 7,4 раза. Загалом у торгах взяли участь 54 учасники, тобто у середньому за актив змагалися майже 7 інвесторів.

Найдорожчим лотом тижня став Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Державний проектний інститут «ДІПРОВЕРФ». За право власності на актив змагалися 13 учасників.  Вартість активу зросла зі стартових — 15 млн гривень до фінальних — 107 млн гривень, тобто у 7 разів. 

На наступний тиждень заплановане проведення 12 онлайн-аукціонів. Серед найцікавіших пропозицій від ФДМУ:

ЄМК ДП «Дніпропетровське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство». Актив включає 15 об'єктів нерухомості та інфраструктури, зокрема:  виробничі, складські, адміністративні, допоміжні будівлі та споруди тощо. Загальна площа нерухомості становить понад 5691,7 м². Також є 3 земельні ділянки та 9 транспортних засобів. Ключові умови приватизації включають збереження профілю діяльності підприємства протягом 10 років та заборону на звільнення працівників протягом 6 місяців. Це забезпечить баланс між залученням інвестицій та збереженням соціальних гарантій підприємства.
Стартова ціна — 114,9 млн гривень, дата проведення торгів —  10 липня.
Посилання на аукціон — https://bit.ly/3xOGpgf

ЄМК ДП «ІНВЕСТАГРО». Об’єкт включає 25 одиниць нерухомого майна та інфраструктури, серед них: виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди тощо. Загальна площа об'єктів становить — 6222,2 м², а також 13 одиниць транспортних засобів та спеціальної техніки 1989-2016 років випуску.
Стартова ціна — 24,5 млн гривень, дата проведення торгів — 8 липня.
Посилання на аукціон —  https://bit.ly/3WaLg4Q

ЄМК ДП «Браїлівський сокоморсовий завод». Серед нерухомості майнового комплексу: десять виробничих приміщень різної площі, найбільше на 1520,6 м², водонапірні вежі, каналізаційна мережа, теплова мережа та артезіанські свердловини.
Стартова ціна — 333,3 тис. гривень, дата проведення торгів — 9 липня.
Посилання на аукціон — https://bit.ly/4cNVsp9

Комплекс будівель та споруд на Черкащині. До складу об’єкта приватизації входять: адмінприміщення, гараж з оглядовою ямою, огорожа та інші прибудови. Загальна площа нерухомості  — 162,3 м².
Стартова ціна — 309,1 тис. гривень, дата проведення торгів — 11 липня.
Посилання на аукціон  — https://bit.ly/3RUQhMn

Гараж на Хмельниччині. Об’єкт приватизації включає приміщення з оглядовою ямою, площа нерухомості — 28,5 м².
Стартова ціна — 175,3 тис. гривень, дата проведення торгів — 10 липня.
Посилання на аукціон — https://bit.ly/3XX6O6l

Якщо серед об’єктів, які розміщені на наших ресурсах — https://privatization.gov.ua/ та телеграм-каналі Приватизація в Україні ви не знайшли той, який підійде для реалізації вашого бізнесу. Ініціювати приватизації можна самостійно, достатньо виконати кілька простих кроків. Покрокова інструкція за посиланням — https://privatization.gov.ua/yak-kupyty-ob-yekt/.