A A A K K K

Голова Фонду державного майна Віталій Коваль відвідав Одеську кіностудію

В рамках робочого візиту до Одеської області Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль відвідав Одеську кіностудію – одну з найстаріших кіностудій світу та важливий об'єкт культурної спадщини України.

Під час візиту Віталій Коваль зустрівся з головою правління Андрієм Осіповим та обговорив поточний стан справ і перспективи розвитку кіностудії. Голова ФДМУ оглянув знімальні павільйони та ознайомився з технічним оснащенням кіностудії.

Незважаючи на складні умови, Одеська кіностудія продовжує активну діяльність. З початку повномасштабного вторгнення завершено виробництво трьох фільмів. Наразі кіностудія розпочинає роботу над масштабним проєктом – біографічною драмою "Режисер" про видатного українського кінорежисера Олександра Довженка.

"Одеська кіностудія – це не просто кіновиробництво, це історія, емоція, дух, надбання українського кіно," – зазначив Голова ФДМУ Віталій Коваль. "Тут відображено багату кінематографічну спадщину України, яку ми маємо зберегти та примножити для майбутніх поколінь."

За понад 100 років існування на Одеській кіностудії створено більше 700 фільмів різних жанрів, що становлять вагому частину української кінематографічної спадщини.

Голова Фонду державного майна України висловив подяку колективу кіностудії за відданість справі та продовження роботи в складних умовах. Він підкреслив, що створені тут фільми є важливою складовою культурного розвитку та виховання нації.

Довідково: ПрАТ «Одеська кіностудія» знаходиться в корпоративному управлінні Фонду держмайна України. Державі Україна в особі ФДМУ належить 50% від статутного капіталу + 1 акція.