A A A K K K

Віталій Коваль взяв участь у засіданні клубу агробізнесу

Голова ФДМУ взяв участь у засіданні «Клубу Рівненського Агробізнесу», де розповів про можливість, які Фонд пропонує для агробізнесу. Також у заході брали участь очільник Рівненщини, в.о міністра аграрної політики та продовольства України, народні депутати, міжнародні благодійні організації та представники інвестиційних компаній. 

Під час включення Віталій Коваль презентував проєкт «Земельний банк», його можливості та правила участі у торгах.

Очільник Фонду наголосив: «Місія «Земельного банку» - створити рівні можливості прозорої оренди земель с/г призначення для аграріїв та фермерів». 

Керівник ФДМУ розповів про перший пул земель у розмірі 104 тис. га і те, що старт відкритих торгів у системі Прозорро.Продажі планується найближчим часом. Стартова вартість суборенди становитиме не менше 12% від нормативної грошової оцінки ділянки. 

Окремою темою обговорень стали терміни користування землею - до 14 років для однорічних рослин і 25 років - для багаторічних насаджень. Віталій Коваль наголосив: «Такі часові рамки визначені для того, аби аграрії могли стабільно розвивати свій бізнес».

Довідково. Проєкт «Земельний Банк» дозволяє запустити механізм прозорої оренди земель сільськогосподарського призначення. Торги проходитимуть онлайн, за системою покрокового підвищення ціни. Передбачено, що 90% орендної плати будуть перераховані до державного бюджету, 10 — до місцевих бюджетів. Оператором проєкту стане земельне державне підприємство «Фонд аграрних інвестицій». 

Детальніше на сайті - https://landbank.spfu.gov.ua/