A A A K K K

Віталій Коваль у рамках робочого відрядження відвідав Палац графа Шенборна

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль здійснив робочий візит до Палацу графа Шенборна, що є об’єктом культурної спадщини. Будівля розташована в селі Карпати Мукачівського району Закарпатської області.

Будівництво палацу розпочалось у 1890—1895 роках. У 1945 році маєтки та земля були націоналізовані, а мисливський замок Шенборнів перетворено на санаторій. Частину інтер'єру палацу передано до фондів Ужгородського краєзнавчого музею.

У ході візиту Віталій Коваль оглянув територію замку та зустрівся з його працівниками. Також обговорили поточну ситуацію та подальші перспективи розвитку об'єкта. 

«Палац графа Шенборна — це не просто об'єкт культурної спадщини, а й осередок оздоровлення та відпочинку. Цей унікальний комплекс, поєднує в собі історичну цінність та може стати точкою росту туристичної галузі», — зазначив очільник відомства.




 

Як наголосив Віталій Коваль, Фонд ставить за мету поєднати збереження архітектурної цінності об'єкта з його ефективним використанням, яке генеруватиме дохід для державного бюджету. Зараз розглядаються різні варіанти рішень, які гарантуватимуть збереження активу та його рентабельність.

Довідково. Станом на сьогодні до державної власності повернуто лише адміністративно-спальний корпус № 2 «Г-Г» (замок Шенборна), який не використовується для лікувальних та оздоровчих процедур, а не весь санаторій.