A A A K K K

ФДМУ оголошує дати перших аукціонів великої приватизації у 2024: Готель «Україна» та АТ «ОГХК»

Фонд державного майна України визначив дати проведення двох перших онлайн-аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації:

18 вересня 2024 року – аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Готель «Україна»;

9 жовтня 2024 року – аукціон з продажу 100% пакету акцій АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія».

Обидва аукціони проводитимуться в електронному форматі в системі Прозорро.Продажі з умовами, затвердженими Кабінетом Міністрів України 12 липня 2024 року. Відповідні рішення прийняли аукціонні комісії на чолі з заступником Голови ФДМУ Ігорем Тимошенком. До складу комісій увійшли представники Фонду держмайна, профільних міністерств, обласних військових адміністрацій та підприємств, що приватизуються.

Визначені терміни проведення аукціонів надають можливість усім зацікавленим інвесторам детально оглянути об'єкти та ретельно ознайомитись з документацією, забезпечуючи рівні умови для всіх потенційних учасників та сприяючи прийняттю зважених інвестиційних рішень. 



Для АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» встановлено максимально можливий термін до проведення аукціону, що дозволяє потенційним покупцям, зокрема іноземним, провести повноцінну незалежну перевірку (Due Diligence) підприємства.

Потенційні покупці отримують доступ до інформаційного пакету об'єкта великої приватизації після укладення договору про конфіденційність інформації з одним з авторизованих операторів електронного майданчика.

ФДМУ найближчим часом опублікує інформаційні повідомлення про кожен об'єкт на своєму офіційному веб-сайті та в електронній торговій системі. Ці повідомлення міститимуть вичерпну інформацію про активи, умови участі в аукціонах та інші важливі аспекти.

Довідково.

Готель «Україна» розташований у центрі Києва, в 200 метрах від метро «Майдан Незалежності». Він має 365 номерів, 8 конференц-залів, бізнес-центр, ресторан та інші об'єкти інфраструктури (парковка, салон краси, пральня тощо).

АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» – найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення концентратів титанових руд. До складу компанії входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат у Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат у Житомирській області. Восени минулого року «ОГХК» відновила відвантаження ільменітового концентрату на європейський ринок.