A A A K K K

ФДМУ та ЄБРР обговорили співпрацю у сфері приватизації

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль провів зустріч із заступницею Голови Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Іриною Кравченко. Основною темою обговорення стала взаємодія між ЄБРР та ФДМУ у сфері приватизації державного майна.

Сторони зосередили увагу на можливостях експертної підтримки ЄБРР у процесах приватизації. Також обговорювалося питання посилення інституційної спроможності ФДМУ завдяки досвіду та знанням ЄБРР. Віталій Коваль наголосив на важливості такої підтримки для підвищення ефективності приватизаційних процесів в Україні.

Ірина Кравченко висловила зацікавленість ЄБРР у співпраці з ФДМУ спрямованої на залучення міжнародного досвіду та капіталу, а також стимулювання економічного розвитку через ефективну приватизацію державних активів.

ЄБРР, як один з найбільших інституційних інвесторів в Україні, має значний досвід реалізації проектів у різних секторах економіки. Станом на 17 липня 2024 року загальний обсяг фінансування, наданого Банком Україні, становить понад 20 мільярдів євро.

Довідково. Європейський банк реконструкції та розвитку - міжнародна фінансова організація з найвищим кредитним рейтингом (ААА), створена у 1991 році. Україна є членом ЄБРР з 13 серпня 1992 року. З початку повномасштабної війни з Росією в лютому 2022 року ЄБРР розмістив в Україні понад 4,5 мільярда євро. Стратегічними пріоритетами Банку в Україні є підтримка приватного сектора, а також енергетичної та продовольчої безпеки та критичної інфраструктури.