A A A K K K

400 млн гривень — результат онлайн-аукціону ФДМУ з приватизації готелю “Козацький” на Прозорро.Продажі

18 липня 2024 року Фонд держмайна провів в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі онлайн-аукціон з приватизації готелю “Козацький”

Стартова вартість лота становила понад 155 млн гривень.Торги проходили за правилами трираундового англійського аукціону на підвищення ціни. На аукціоні змагалося три учасники, під час торгів ціна зросла у понад 2.5 рази — до 400 млн гривень. Ці кошти після укладання угоди з переможцем надійдуть до державного бюджету. Також покупець додатково сплатить 80 млн гривень ПДВ.

Готель “Козацький” площею понад 9500 м² розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги. До складу лота увійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п’ятьма конференц-залами та 1494 одиниці рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо). 

Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9.1 млн гривень. За умовами продажу її має сплатити новий власник об’єкта впродовж шести місяців.

На сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету.

“Продаж нестратегічних об’єктів – це внутрішні резерви воюючої країни. Ми не лише наповнюємо держбюджет, із якого фінансуються Сили оборони, а й створюємо нові можливості для бізнесу і розвитку територій”, – наголошує Голова Фонду Віталій Коваль.

Від запуску приватизаційних аукціонів в системі Прозорро.Продажі до державного та місцевих бюджетів за підсумками понад 6 тисяч торгів надійшло понад 17.5 млрд гривень. Станом на липень 2024 року системі оголошено понад сотню онлайн-аукціонів з приватизації державного та комунального майна. Взяти участь у торгах може кожен охочий, зареєструвавшись на одному з акредитованих майданчиків Прозорро.Продажі.
 

Довідково: 

Відповідно до законодавства мала приватизація впроваджується через онлайн-аукціони в системі Прозорро.Продажі з 2018 року, на яких Фонд держмайна та громади продають обʼєкти балансовою вартістю до 250 млн гривень. Прозорро.Продажі гарантують безпечність торгів, неможливість втручання будь-кого в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника до участі в аукціоні, а також можливість будь-кого в режимі реального часу стежити за онлайн-аукціонами та їхніми результатами.