A A A K K K

Успішна історія коруправління: ДП «Укрпромзовнішекспертиза» у 2023-2024р.р. вийшло на прибутковий рівень, що перевищує довоєнний

Державне підприємство «Укрпромзовнішекспертиза» передане до управління Фонду у грудні 2022 року. 

Підприємство займається наданням дослідницьких і консалтингових послуг. Зокрема стратегічними, ринковими та кон’юктурно-ціновими дослідженнями. У 2023-2024 роках компанія виконала ряд проєктів, спрямованих на укріплення економічної стійкості України під час та після війни. Мова йде про участь у розробці та підготовці плану відновлення України, посилення експортних спроможностей, стратегії розвитку промисловості та національної стратегії.

Сьогодні клієнтами компанії є вітчизняні та закордонні  компанії, а також міжнародні донорські проєкти, наприклад, такі як Interpipe, Приватбанк, Metinvest Holding, Київстар, JTI-Ukraine, London School of Economics (LSE), USAID (США), GIZ (Німеччина)

У складному 2022 році підприємству вдалось уникнути збиткової діяльності. Компанія повернула зв’язки з клієнтами і розпочала відновлення. А вже у 2023 році вийшла на прибутковий рівень, який перевищував прибутковість довоєнних показників 2021 року.  Також виросла рентабельність підприємства,  у тому числі за 1 квартал поточного року вона складає – 13,51%. Чисельність працюючих на підприємстві - 20 осіб, в т.ч. один доктор фізико-математичних наук та два кандидати наук.

Важливим є те, що підприємство не  очікує лише ініціатив від замовників. А саме генерує актуальні теми досліджень і здійснює пошук фінансування.