A A A K K K

Успіх приватизаційного аукціону: зростання ціни – у 119 разів та науково-дослідний інститут «Буран» отримає нового власника

Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні державне підприємство, яке має перспективне розташування для розвитку, проте через неефективне управління роки не приносило доходів, перебуває у жахливому стані та має борги.  

Відбувся онлайн-аукціон з приватизації ЄМК ДП Науково-дослідного інституту «Буран» у Києві. Торги проходили в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». За право власності на об’єкт приватизації змагалися 23  потенційних покупців, що зумовило збільшення стартової ціни з 413 тис. гривень без ПДВ до переможної – 49 000 101 гривень. Покупець додатково сплатить 9,8 млн гривень ПДВ, загальний економічний ефект може становити 58,8 млн гривень.

Науково-дослідний інститут «Буран» – державне підприємство, яке спеціалізується на дослідженнях та експериментальній розробці у сфері природничих і технічних наук. До складу єдиного майнового комплексу входить два поверхи будівлі, один з яких перебуває в оренді, 22/100 частки нежитлової будівлі інженерного корпусу загальною площею 1868 м².

Об’єкт приватизації розташований за адресою: м. Київ, вул. Німецька, буд. 1/32. 

Перспективне місце  розташування об’єкта у центральному та діловому Печерському районі Києва,  поруч зі станцією метро, парком Марії Заньковецької, магазинами та відділеннями пошти. Крізь вибиті вікна відкривається вид на Палац «Україна».

Згідно з умовами продажу новий власник зобов’язаний не звільняти працівників протягом 6 місяців та сплатити борги підприємства.

На оплату лота переможець аукціону має 20 днів.

Покупець отримує чудовий актив для розвитку свого бізнесу! Цікаво буде спостерігати які зміни відбудуться під управлінням нового власника. 

Більше інформації про аукціони з приватизації шукайте на сайті https://privatization.gov.ua чи в телеграм-каналі Приватизація в Україні.