A A A K K K

Підсумки тижня: команда ФДМУ провела 11 успішних аукціонів на майже 86 млн гривень

З 22-26 липня Фонд державного майна України провів 11 успішних онлайн-аукціонів на суму 85,96 млн гривень. Середнє зростання вартості об’єктів - в 3 рази. Загалом у торгах взяли участь 57 учасників, тобто у середньому за актив змагалися понад 3 інвестори.

Найдорожчим лотом тижня став ЄМК ДП Науково-дослідного інституту «Буран», що у Києві. За  актив змагалися 23 потенційних покупці, що зумовило збільшення стартової ціни з 413 тис. гривень без ПДВ до переможної – 49 000 101 гривень. Покупець додатково сплатить 9,8 млн гривень ПДВ, загальний економічний ефект може становити 58,8 млн гривень.

Крім того, попитом серед інвесторів користувалося адмінприміщення на Житомирщині. За право власності на актив змагалися 15 учасників, а вартість об’єкта приватизації зросла у 16 разів. Зі стартових 344, 3 тис. гривень до фінальних — 5,5 млн гривень.

На наступний тиждень заплановане проведення 11 онлайн-аукціонів. Серед найцікавіших пропозицій приватизації:

ЄМК ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів». До складу єдиного майнового комплексу входять 129 одиниць нерухомого майна загальною площею будівель і споруд 41 996,7 м2, (серед них: елеватори, cклади, водонапірні вежі, адмінбудівля та будівлі для господарської діяльності). Також у складі підприємства є 24 одиниці транспорту та спецтехніки (вантажні автомобілі, трактори, тепловози, причепи, автобус та пожежна машина).
Стартова ціна — 217, 4 млн гривень, дата проведення торгів — 1 серпня.
Посилання на аукціон — https://bit.ly/4c5XBM5

ОНБ – комплекс по виробництву перлітової сировини на Закарпатті. Об’єкт незавершеного будівництва загальною площею забудови 3196,9 м². Дата початку будівництва – 1983 рік, дата припинення будівництва – початок 2022 року.
Стартова ціна — 7  млн гривень, дата проведення торгів — 2 серпня.
Посилання на аукціон — https://bit.ly/3LFu6Gl

Крита стоянка для автомобілів. Об’єкт приватизації розташований на Сумщині, до його складу входять: нежитлова будівля на 153 м² та два гаражі площами 289,5 м² та 724,3 м².
Стартова ціна — 355,4 тис. гривень, дата проведення торгів — 1 серпня.
Посилання на аукціон — https://bit.ly/3yeIr9w

Будівля колишнього пожежного депо на Дніпропетровщині. До складу активу входять: будівля депо та автомобіль колишнього спеціального призначення (пожежна машина).  Загальна площа нерухомості становить 38 м².
Стартова ціна — 184,4 тис. гривень, дата проведення торгів — 29 липня. 
Посилання на аукціон — https://bit.ly/4diq3vj

Комплекс будівель площею понад 204 м². Об’єкт розташований на Одещині та складається з адмінбудинку, складу, гаража, погреба тощо. Загальний стан комплексу задовільний, проте він потребує ремонту.
Стартова ціна — 173, 2 тис. гривень, дата проведення торгів — 29 липня.
Посилання на аукціон — https://bit.ly/4fhtHYh

Якщо серед об’єктів, які розміщені на наших ресурсах — https://privatization.gov.ua/ та телеграм-каналі Приватизація в Україні ви не знайшли той, який підійде для реалізації вашого бізнесу. Ініціювати приватизації можна самостійно, достатньо виконати кілька простих кроків. Покрокова інструкція за посиланням — https://privatization.gov.ua/yak-kupyty-ob-yekt/.