A A A K K K

Фонд держмайна продовжує шукати партнерів для залучення іноземного капіталу в економіку України

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль разом з командою провів зустріч з представниками чеської інвестиційної компанії RSJ на чолі з керуючим партнером Лібором Вінклером. 

Під час зустрічі обговорили напрями діяльності Фонду держмайна та презентували нові проєкти та об’єкти Великої  приватизації, які будуть виставлені на торги цьогоріч. Також обговорили можливі шляхи співробітництва з компанією.

“Зараз час сміливих інвесторів, які попри війну готові ризикувати: вкладати кошти і розвивати свій бізнес, тим самим вони будуть робити великий внесок у підтримку економіки України. А завдання Фонду – забезпечити відкритість, прозорість проведення аукціонів з приватизації та оренди державного майна”, – акцентував Віталій Коваль. 

Обговорили на зустрічі і страхування від ризиків, пов'язаних з війною. Фонд уже спілкувався на цю тему із чеською Корпорацією експортних гарантій та страхування (EGAP), аби вони розширили свою програму і страхували чеський бізнес, який інвестує в Україну.  

Зі свого боку представники компанії повідомили, що почали працювати на українському ринку ще до початку повномасштабного вторгнення і попри війну продовжують розвивати свій бізнес. Також висловили зацікавленість в оренді землі для реалізації нових проєктів і браунфілдах, як майданчиків для виробництва “розумного” тепла і електрики.

Домовились про подальший інформаційний обмін та співпрацю, аби бізнес втілював свої проєкти, а наша держава завдяки цьому зростала економічно.

Фонд постійно у пошуках нових інвесторів та залучення іноземних інвестицій до державних активів. Це складне завдання в умовах війни, проте реальне. Надзвичайно важливо для України збільшувати економічний потенціал, адже сьогодні кожна гривня, яка йде в держбюджет - важлива у боротьбі з країною-агресором.

Довідково:

RSJ — це чеська інвестиційна компанія, яка спеціалізується на торгівлі та інвестиціях у різні активи. Має гарну репутацію на ринках в Європи. RSJ також активно інвестує у різні проекти, включаючи нерухомість, інфраструктуру, стартапи та інноваційні технології. Компанія відома своєю динамічною інвестиційною стратегією і готовністю брати участь у ризикованих проєктах. 

Керуючий партнер RSJ Лібор Вінклер ще за кілька років до початку російської агресії перемістив частину свого бізнесу в Україну. На північному сході країни він побудував опалювальну станцію на біомасі та підписав угоди про співпрацю з кількома містами. Пізніше разом з українськими партнерами компанія добудувала опалювальну станцію на біомасі в місті Кропивницький в центральній Україні. У 2023 році разом із київськими партнерами створили мережу теплоцентралей на біомасі в Києві та Київській області.