A A A K K K

До управління ФДМУ передано майно В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка

Відповідно до рішення Вищого антикорупційного суду щодо В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка застосовано санкції. Майно, яке належало їм, стягнуто в дохід держави та передано до управління ФДМУ.

Детальніше про майно

Серед стягнутих в дохід держави Богуслаєва частки або 100% компаній: ТОВ «Золота айстра», ТДВ «Страхова компанія «Мотор-Гарант», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ОВ «Вертольоти МСБ», АТ «Мотор-Банк» та ПрАТ «Азов Трейд-ХХІ». Вся нерухомість та земельні діляноки розташовані у Запоріжжі або області.

Частки компаній, які належали Кононенку ТОВ «Жекон», ТОВ «Перспектива-високі технології» та ПрАТ «Промзапал». 

Крім того, у дохід держави стягнуті грошові кошти В’ячеслава Богуслаєва. Мова йде про гроші, розміщені на рахунках в АТ «МОТОР-БАНК» у розмірі більше 554 млн грн та в АТ «ПУМБ» у розмірі 79,5 млн грн. 

«Понад 600 млн в гривневому еквіваленті ФДМУ передає у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. З них вже перераховано 287,3 млн гривень. Фонд продовжує роботу з націоналізованими активами. Майно окупантів, колаборантів та ворогів України має працювати на користь країни!», — наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Подальші дії ФДМУ щодо стягнутого в дохід держави майна

Що стосується нерухомості, то Фонд здійснить заходи моніторингу активів. Мова йде про аналіз наявності накладених арештів та подальше їх зняття, інвентаризації (обстеження) з фотофіксацією, здійснення перереєстрації за державою в особі Фонду тощо. Тільки після цього ФДМУ прийматиме рішення про економічно обґрунтоване управління або реалізацію таких активів. 

Фонд вдячний за допомогу у роботі з націоналізованими активами Мін’юсту. А також за активну позицію та залученість в цьому процесі Службі безпеки України.

Довідково. Вищий антикорупційний суд застосував санкції проти Богуслаєва В’ячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича, передбачених пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції». Їм було оголошено підозру у колабораційній діяльності та пособництво державі-агресору.

Богуслаєв В’ячеслав Олександрович – уродженець міста Уральськ (нині місто Орал, Казахстан). Колишній народний депутат 5-го, 6-го, 7-го та 8-го скликань Верховної Ради України, експрезидент АТ «МОТОР СІЧ». 23 жовтня 2022 року його було затримано СБУ. За даними слідства, він разом з начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства «Мотор Січ» причетні до передачі окупантам товарів військового призначення, зокрема авіадвигунів, для штурмової авіації РФ. 

Кононенко Петро Іванович – бізнес-партнер та довірена особа Богуслаєва на російському ринку авіабудування, колишній директор московського представництва АТ «МОТОР СІЧ».