A A A K K K

Фонд оголошує аукціон з приватизації державного пакета акцій розміром 97,5458 % статутного капіталу АТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ АЛЮМІНІЄВИЙ КОМБІНАТ» (АТ “ЗАлК”)

6 серпня заплановане проведення онлайн-аукціону з приватизації Державного пакета акцій розміром 97,5458 % статутного капіталу акціонерного товариства «ЗАПОРІЗЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ АЛЮМІНІЄВИЙ КОМБІНАТ», що становить 607 446 012 штук акцій. Аукціон пройде в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» зі стартовою ціною — майже 151,9 млн гривень, термін подання пропозицій для участі у торгах до 5 серпня. 

Майно розташоване за адресою: Запорізька обл., м. Запоріжжя, Південне шосе, 15.

Основним видом економічної діяльності за КВЕД є виробництво алюмінію.

Акціонерне товариство «ЗАПОРІЗЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ АЛЮМІНІЄВИЙ КОМБІНАТ» є чудовим brownfield-проєктом, оскільки розташоване у місті Запоріжжя, поруч з автомобільним шляхом національного значення Н08. Серед переваг об’єкта — велика загальна площа приміщень та земельної ділянки. Новий власник може розглядати об’єкт для ведення бізнесу або його релокації.  

На балансі ПАТ перебувають 1 497 зареєстрованих одиниць нерухомого майна та інфраструктури загальною площею — 370 929,85 м². Також до об'єкта входить 291 одиниця транспортних засобів та спецтехніки.

Об’єкти нерухомості, що перебувають у власності АТ, розташовані на 25 зареєстрованих земельних ділянках загальною площею 216,0856 га. 

Станом на 31.05.2023 року частину нерухомого майна підприємства загальною площею 6 755,6 м² передано в оренду відповідно до 8 договорів, граничний термін дії яких – до 01.09.2065 року.

На балансі підприємства обліковуються 18 об'єктів державної власності, які не увійшли до статутного капіталу товариства та залишились у державній власності (2 укриття, прилади, радіостанції, інженерні мережі, автошляхи тощо). 

У підприємства є заборгованості, зокрема прострочена кредиторська заборгованість підприємства становить 6,44 млрд гривень.

За умовами аукціону, новий власник зобов'язаний протягом 18 місяців від дати переходу права власності забезпечити погашення заборгованості із заробітної плати та перед бюджетом, а також протягом протягом 6 місяців не допустити звільнення працівників АТ “ЗАлК”, відповідно до вимог статей 40 та 41 Кодексу законів про працю України. 

Довідково. Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат був єдиним виробником первинного алюмінію в Україні. Акціонерне товариство «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» було побудоване у 1930 році. 

Запрошуємо підприємців приєднатися до участі в аукціонах з метою спільного сприяння відновлення економіки України!

Детальніше про АТ “ЗАлК” за посиланням: http://surl.li/oyxgsp