A A A K K K

Міжнародна співпраця: Команда Фонду провела зустріч з представниками Посольства США в Україні, ключова тема обговорень — шляхи залучення іноземних інвестицій

Команда ФДМУ на чолі із заступницею Голови Оксаною Осьмачко провела зустріч з представниками Посольства США в Україні Джеффрі Джозефом та Валентиною Сизою. Сторони обговорили питання інвестицій в Україні під час війни, міжнародну співпрацю та нові виклики. 

Оксана Осьмачко презентувала роботу ФДМУ, окремо обговорили інвестиційне меню відомства та корпоративну реформу.  У тому числі представники Фонду розповіли про роботу з націоналізованими активами, зокрема розглянули такі об’єкти як Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат, ТОВ «АЕРОК» та ТРЦ «Ocean Plaza». 

Також Команда Фонду держмайна презентувала старт проєкту Земельний Банк, який відбудеться вже цієї осені. Розповіли про можливості, які він надає для бізнесу.  Реформа фундаментально змінює підхід до використання державних земель сільськогосподарського призначення та унеможливлює корупцію. 

Окрім того, сторони  ґрунтовно обговорили механізми проведення онлайн-аукціонів на «Прозорро.Продажі». Акцентували на тому, що торги у системі унеможливлюють корупцію та створюють ринкову конкуренцію серед учасників. Крім того, це дозволяє збільшувати ціну активів подекуди у сотні разів. Окремо обговорили перелік осіб, які не можуть брати участі у торгах та спецперевірки учасників.  

Команда ФДМУ подякувала партнерам за співпрацю в імплементації реформ за підтримки проєктів USAID, зокрема USAID/UKaid «Діяльність у рамках реформи державних підприємств України» (SOERA). Йдеться про координацію зусиль, професійну експертизу та аналітику. Як підсумок сторони домовилися про продовження співпраці задля залучення іноземних інвестицій в економіку України.