A A A K K K

480 001 200 грн від продажу готелю "Козацький" повністю надійшли до державного бюджету

Нагадаємо, готель, який розташований у центрі Києва, Фонд держмайна продав на онлайн-аукціоні в електронній системі “Прозорро.Продажі”. 

Оплата переможцем торгів здійснювалася 7 траншами. Останній платіж відбувся  6 серпня.

Нагадаємо, загальна площа готелю “Козацький” становить 9 513 кв м. Отже, за результатами аукціону ціна одного квадратного метру перевищила $1,2 тис.
Також варто відзначити, що влітку 2021 року експерти Concorde Capital оцінювали вартість цього готелю в діапазоні 200-300 млн грн. Тобто ціна його продажу на приватизаційному аукціоні - цілком ринкова навіть з урахуванням зміни валютного курсу, що відбулася з того часу.

Покупець сплатив вартість за сам об’єкт – 400 001 000,00 грн та суму ПДВ – 80 000 200,00 грн. Також він погасить кредиторську заборгованість перед бюджетом – 9 087 000 грн

"Успішний аукціон малої приватизації вкотре доводить, що продаж таких об’єктів на часі. Адже це не лише, додаткові кошти в бюджет, які йдуть на підтримку Сил оборони, а й новий поштовх для розвитку готелю.  Також, це про розвиток територій. Для Києва – це буде оновлений об’єкт зі своєю історією, який більше приваблюватиме гостей столиці та сприятиме розвитку туристичної індустрії", - наголосив Віталій Коваль.

Приватизація таких активів спрямована на підвищення ефективності використання держмайна та зменшення витрат на його утримання з боку держави.

ФДМУ продовжує працювати над тим, щоб успішних приватизаційних аукціонів ставало все більше!