A A A K K K

Міжнародна співпраця: Команда ФДМУ провела зустріч з Фондом Сілезького воєводства, який працює в секторі малих і середніх підприємств Польщі

Команда ФДМУ на чолі з Віталієм Ковалем провела зустріч з Фондом Верхньої Сілезії. Очолював польську делегацію Бартоломей Бабушка — Президент Фонду та Почесний консул України. Також були присутні радник з міжнародних питань — Войцех Бальчун, директор департаменту міжнародного співробітництва — Зоряна Чайковська та радник делегації ЄС та Fundusz Górnośląski — Віктор Довгань. Ключовою темою обговорень стали напрями інвестицій у різні галузі промисловості України. 

Віталій Коваль підкреслив: «Співпраця обох країн щороку продовжує посилюватися і це позитивно впливає на позиції держав на світових ринках. Польща рішуче підтримує Україну і є одим зі стратегічних партнерів. Ми це цінуємо».

Команда Фонду представила іноземним партнерам ключові напрями роботи відомства. Окремо обговорили інвестиційне меню та відновлення великої приватизації. Наголосили, що вперше в історії України торги  по об’єктах великої приватизації пройдуть онлайн, у системі «Прозорро.Продажі».

Також темами обговорень стали припортова та хімічна галузі. Сторони розглянули проблематику та шляхи вирішення військового і політичного страхування урядами та страховими компаніями країн.

«Для Фонду держмайна важливо залучати приватний іноземний капітал, оскільки це один з ключових інструментів відновлення та розвитку української економіки. За допомогою іноземних капіталів Україна створить можливості для модернізації виробничих баз, нові робочі місця та збільшить обсяг податкових надходжень. Ми відкрити до комунікації та готові надавати всю необхідну інформацію про об’єкти потенційним інвесторам», — наголосив Віталій Коваль.

Як підсумок сторони домовилися про подальшу предметну співпрацю між фондами та нові робочі зустрічі вже у Польщі.

Довідково. Фонд Верхньої Сілезії (Fundusz Górnośląski) надає фінансові, консультаційні, інформаційні та навчальні послуги. Підтримує малих і середніх підприємців та людей, які тільки починають бізнес. А також  регіональні органи місцевого самоврядування, полегшуючи доступ до капіталу, включно з фондами ЄС. Крім того, Фонд виконує цілі, визначені в Статуті та Стратегії регіонального розвитку Сілезького воєводства. Фонд Верхньої Сілезії першим відкрив свій офіс у Києві під час повномасштабного вторгнення.