A A A K K K

Фонд держмайна активно бере участь в ініціативах задля підтримки внутрішньо переміщених осіб

Команда Фонду держмайна на чолі з Заступником Голови Фонду Денисом Шугалієм взяла участь у заході, який був організований Офісом Омбудсмена за підтримки IREX в Україні.

На заході презентували “Аналіз виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року” та обговорювали практичні аспекти та проблемні питання виконання Стратегії у національному та регіональному вимірах.

Варто зазначити, що команда ФДМУ бере активну участь у законодавчих змінах на підтримку ВПО. Зокрема, на виконання плану заходів було розроблено проєкт постанови КМУ № 634. Зміни передбачають пільгову орендну плату за державне майно, яке використовується для облаштування гуртожитків для ВПО, органами місцевого самоврядування та утвореними ними комунальними підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково фінансуються за рахунок місцевого бюджету. 

Крім того, представники Фонду держмайна долучаються до всіх засідань Тимчасової спеціальної комісії ВРУ з питань захисту майнових та немайнових прав ВПО та осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та приймають участь у розробці Законопроєкту № 11281, яким передбачено проведення всеукраїнської інвентаризації всіх об’єктів нерухомого майна, придатних для проживання ВПО, та створення єдиної бази даних житла для ВПО та проводять спільно з народними обстеження об’єктів державно майна, які можно використати для тимчасового розміщення ВПО після проведення ремонтних робіт .